A. Silvestri og “Optisk bedrag” på Hexameter

Jeg har før nævnt forfatteren A. Silvestri her på bloggen. Han udkommer på flere forskellige forlag med meget forskelligartede udgivelser. Her på bloggen er zombie-romanen “Pandaemonium” bl.a. blevet omtalt. Nu er A. Silvestri så igen på banen med en ny bog. Denne gang udkommer han på samme forlag, som jeg selv gør – det fine foretagende Hexameter. Hexameter har tidligere udgivet Silvestris novellesamling “Køtere dør om vinteren”, og også denne gang er der med “Optisk bedrag” tale om en novellesamling. Jeg har endnu ikke selv fået læst “Optisk bedrag”, men Hexameters omtale lyder spændende, idet det fremgår, at der er tale om noveller, der alle på en eller anden måde behandler forholdet mellem virkeligheden og vores opfattelse af den.

Hexameter om “Optisk bedrag” af A. Silvestri

Novellesamlingens genrer er på en og samme tid klart definerede og oppe til fortolkning. Det er noveller, der for hver gennemlæsning viser nye sider af sig selv, og i sidste ende kan lægges som et bredt puslespil med læserens selvvalgte motiv.

I de 21 noveller kommer læseren meget langt rundt. Fra den umiddelbare fremtid i novellen Vinderbon, over det lyriske stykke tekst om motorcykler og kærlighed i Interstate zero til forfatteren i 100% reklamefri, der får et meget ufrivilligt indblik i sine læseres liv.

Alle novellerne opererer under paraplyen perception. Hvordan fungerer verden, og måske vigtigere endnu: Hvordan vælger man at opfatte den. Nu da om er en novelle, der fortæller historien om en mand, der har haft et liv fyldt med kærlighed og sorg. Men grammatisk er den en tur gennem den måde livet forståes på. Hvordan oplevelser og følelser ikke kan bindes af tid eller sted, men koges sammen til en brudt linje.

I fortællingen Kaffe, sort får den gamle mand Johannes lov til at berette hele sit livsforløb, fra han blev født til han udtaler de sidste ord. Imens sidder den venlige tilhører på den anden side af cafébordet og nikker, uden at mene eller sige meget. Kun kaffen holder han fast ved som et væsentligt punkt.

Novellen E-pas fortæller historien om et samfund, hvor det er blevet muligt at holde sin sjæl ren. Forskellige firmaer er sprunget op, og hjælper den individuelle borger til at opnå renhed, hvis denne kan betale. Betalingen kræver dog sine ofre. I overført såvel som bogstavelig forstand.

Titelnovellen Optisk bedrag griber fat i et enkelt minde, der sikrer et lykkeligt liv for hovedpersonen. Ved sit fravær.

Optisk bedrag kan købes her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>