A Song of Ice and Fire på dansk (Gyldendal)

A Song of Ice and Fire – fantasybøgerne bag den populære tv-serie Game of Thrones – bliver nu oversat til dansk. Det er Gyldendal, der står bag oversættelsen – pressemeddelelsen kan læses her. Det bliver Poul Bratbjerg Hansen, der skal agere oversætter. Hvordan han kommer til at klare det, må tiden vise, men det er i hvert fald en rutineret herre, vi harmed at gøre, for han har oversat et utal af bøger før dette.

Personligt kommer jeg ikke selv til at læse “Kampen om Tronen” (den danske titel på George R. R. Martins bøger) på dansk. Jeg foretrækker min fantasy på engelsk. Men for de sikkert ganske mange læsere, som foretrækker modersmålet, er det en dejlig nyhed. Knap så dejlig en nyhed er prisen: intet mindre end 349 kr.(!!!) vil Gyldendal forlange for en bog, der kan fås for omkring en ottendedel af den pris på engelsk.

Derudover håber jeg på, at oversættelsen af George R. R. Martin til dansk kommer til at betyde, at fantasygenren som helhed (og ikke bare den del, der er henvendt til børn) oplever at få lidt mere plads i medierne herhjemme. Internationalt er genren mindst lige så stor som krimigenren, men endnu er det som om, den danske andedam ikke rigtig har opdaget dette. Forhåbentlig kommer det til at ændre sig nu!

6 thoughts on “A Song of Ice and Fire på dansk (Gyldendal)

 1. Er det kun den første bog der kommer på dansk? Jeg havde tænkt mig at læse dem efter at have hørt så meget godt om dem, men vil gerne vide om det kun er den første der kommer :)

  • Så vidt jeg er orienteret, er det kun den første bog, der udkommer på dansk. I hvert fald foreløbig. Man kunne vel forestille sig, at Gyldendal lige skal se, om den sælger ok. Men hvis den gør det, så kan jeg da ikke forestille mig andet, end at de også udgiver de efterfølgende bind på dansk …

 2. Jeg har aldrig før interesseret mig for denne genre – har måske endda ment at det er lidt noget pjat. Lige indtil min kæreste sad og så serien Game of Thrones. Jeg begyndte også at følge med og nu er det faktisk sådan at mens kæresten venter på at anden sæson udkommer er jeg lige gået igang med bog nr. 3… :D
  Det er den fedeste serie nogensinde og jeg gruer for den dag hvor jeg har læst alle bøgerne, for hvad skal jeg så gøre ;)
  Bedste bøger til dato!!!
  Jeg har alle 5 bøger på engelsk, men kunne godt forestille mig at jeg gerne ville have alle bøgerne på dansk også læse dem igen. Da jeg ikke er helt sikker på jeg forstår absolut alt i første omgang… :D

  • Jeg ved præcis, hvordan du har det! Jeg er ved at læse ‘A Dance with Dragons’ (den sidste bog i serien), og når jeg er færdig med den, ved jeg heller ikke helt, hvad jeg skal stille op :)

   Jeg har dog et godt læsetip til dig, for det forholder sig faktisk sådan, at jeg selv skriver fantasybøger for voksne. Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger fra læsere i alle aldre og af alle køn (lige fra en pige på 15 til en bondemand på 67 – og alt hvad der ligger derimellem af forskellige personer). Du kan låne dem på biblioteket, så du behøver ikke engang at gå ud at købe dem. Mine bøger fokuserer meget på plottet og personerne og mindre på magi, så på den måde minder de lidt om George R. R. Martins bøger – selvom man selvfølgelig skal passe på med at sammenligne sig med mesteren ;)

   • Det kunne da være meget interessant at se hvad du kan ;)

    Hvordan finder jeg frem til dine bøger?

    Jeg må indrømme at jeg indtil videre er blevet nødt til at hyle et par gange over Georg R. R. Martins valg af hvem der skal myrdes. Men jeg synes alligevel det er feeeeedt, når ikke alt er sukkersødt og man ikke helt kan regne ud hvad der sker.

    Mvh Rikke

    • Hej igen,

     Ih hvor hyggeligt, at du har lyst til at læse mig :)

     Du kan dels låne bogen på biblioteket, men du kan også købe den i boghandler og på nettet, hvis du er mere til det. Hvis du køber i en fysisk boghandel, skal du nok have dem til at bestille bogen hjem, da jeg ikke tror, de ligger inde med den på lageret – de køber som regel kun de rigtig kendte forfattere hjem, så de ikke brænder inde med tingene. Men boghandlere kan sagtens bestille den. Den findes i deres systemer. Hvad angår bibliotekerne, skulle den gerne stå på dem alle landet over. Hvis du helst vil købe online, kan du fx gøre det her.

     Jeg håber, den falder i din smag, for bind to i serien er snart på vej ud – det mangler bare lige at blive redigeret færdig …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>