Anbefalinger af gode fantasybøger

Denne hjemmeside indeholder anbefalinger af både nye og klassiske fantasybøger for voksne. Mange af de anbefalede fantasybøger er på engelsk – ja faktisk de allerfleste. Det skyldes, at fantasylitteratur for voksne stortrives på engelsk i disse år, mens den har mere trange kår på dansk. Dog har Gyldendal for nyligt ændret kurs og oversat en af de allerstørste engelske fantasyforfattere til dansk, så man kan håbe, at solen begynder at skinne lidt mere på genren hertillands i fremtiden. Indtil videre lever fantasy for voksne dog et besynderligt dobbeltliv i Danmark, idet man ikke kan gå ind i en ærlig boghandel, uden at de har flere hyldemeter stopfulde af engelske fantasybøger for voksne. Til gengæld bliver genren stort set ALDRIG omtalt i medierne, og forlagene nægter i vid udstrækning at røre ved den med en ildtang (med undtagelser som fx Tellerup). Og det selvom fantasy for voksne velsagtens kan måle sig med krimigenren på salgstallene, når vi kigger på det internationale marked. Forstå det, hvem der kan. Heldigvis er det jo heller ikke værre, end at vi fantasy connoisseurs jo bare kan nyde genren på det glimrende engelsk, hvorpå den er skrevet. Nedenfor finder du en liste over nogle af de allerbedste engelske fantasyserier samt et link til endnu flere anbefalinger.

God fornøjelse og glem ikke at stemme på dine favoritter! Se alle fantasybøgerne.

Liste over fantasy bøger
A Land Fit for Heroes af Richard Morgan
Richard Morgans A Land Fit for Heroes befinder sig et sted imellem high fantasy og heroisk fantasy - med et snert af Brokeback Mountain. Original og underholdende fantasy.
Læs mere om Richard Morgans fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1327]
A Song of Ice and Fire af George R. R. Martin
George R. R. Martins fantasybøger drypper af blod og uhildet fortælleglæde. Hver eneste bog i fantasyserien A Song of Ice and Fire er et mesterværk i sig selv.
Læs mere om George R. R. Martins fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=136]
Codex Alera af Jim Butcher
Codex Alera følger drengen Tavi, som vokser op i et samfund, hvor alle har evnen til at knytte en elementarånd til sig og drage nytte af dens magi - alle på nær Tavi...
Læs mere om Jim Butchers fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=318]
Demon Cycle af Peter V. Brett
Peter V. Bretts Demon Cycle udspiller sig i en postapokalyptisk middelalderverden, hvor menneskeædende dæmoner hver nat materialiserer sig fra det indre af jorden.
Læs mere om Peter V. Bretts fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1190]
Drenai bøgerne af David Gemmell
David Gemmells Drenai bøger foregår i en fiktiv fantasyverden i et tidsrum, der spænder over mere end 100 år. Vi møder mange forskellige karakterer, som dog ofte har det til fælles, at de er formidable krigere.
Læs mere om David Gemmells fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=2409]
Eleniaden af David Eddings
David Eddings Eleniaden er en række af lidt ældre fantasy bøger, som følger den bryske Ridder Jernhøgs forsøg på at redde verden og den prinsesse, han har svoret at beskytte.
Læs mere om David Eddings fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=2558]
Farseer trilogien af Robin Hobb
Farseer trilogien følger den uægte kongesøn Fitz Chivalry, der arbejder som stalddreng for ... kongefamilien. Snart bliver Fitz dog sat i lære som snigmorder, og så tager begivenhederne fart.
Læs mere om Robin Hobbs fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1346]
Liveship Traders af Robin Hobb
Liveship Traders foregår i samme univers som Farseer bøgerne. Lidt atypisk for en fantasy serie foregår Liveship Traders mest til havs - ombord på levende og tænkende skibe.
Læs mere om Robin Hobbs fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1365]
Malazan Book of the Fallen af Steven Erikson
Steven Eriksons Malazan Book of the Fallen er en af de mest omfattende fantasy serier, der er skrevet. Den er en slags kollektivroman - blot på nationalstatsplan istedet for på karakterplan. Yderst original fantasy.
Læs mere om Steven Eriksons fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1937]
Mistborn af Brandon Sanderson
Brandon Sandersons Mistborn trilogi udspiller sig i et rige, der igennem 1000 år er blevet undertrykt af en udødelig tyran. Nu går mestertyven, Kellsier, og hans hjælper, Vin, oprør. Mon det lykkes?
Læs mere om Brandon Sandersons fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=2172]
Riftwar af Raymond E. Feist
Riftwar er en fantasy klassiker fra 1982, der handler om en krig mellem to verdener, som er forbundet via en "rift" et ormehul igennem tid og rum. Krigen starter som en krig om metaller, men udvikler sig ...
Læs mere om Raymond E. Feists fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=2113]
Soldier Son trilogien af Robin Hobb
I Soldier Son af Robin Hobb følger vi adelssønnen Nevarre, der rejser til storbyen for at blive officer i hæren. I stedet bliver han offer for en ældgammel magisk forbandelse.
Læs mere om Robin Hobbs fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1337]
Tales of the Otori af Liarn Hearn
Tales of the Otori er en asiatisk inspireret fantasy serie, som foregår i et fiktivt rige, der minder meget om 1600-tallets Japan. Fortællingen følger en ung knægt fra hans begyndelse som flygtning til magtfuld krigsherre.
Læs mere om Liarn Hearns fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1554]
The Black Magician af Trudi Canavan
The Black Magician handler om slumpigen Sonea, der ved et tilfælde finder ud af, at hun har magiske evner. Den slags er ellers forbeholdt de rige og magtfulde, og Sonea må i første omgang flygte fra magigerlauget.
Læs mere om Trudi Canavans fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1618]
The First Law af Joe Abercrombie
The First Law er knaldhård og blodig fantasy. Vi følger en række farverige personer - alt fra barbarer til adelsmænd - i deres forsøg på at redde verden fra en ødelæggende krig. Noget af det bedste nyere fantasy!
Læs mere om Joe Abercrombies fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=187]
The Kingkiller Chronicle af Patrick Rothfuss
The Kingkiller Chronicle fortælles retrospektivt af Kvothe, en forbitret ældre kroejer, som i sin ungdom har udrettet de mest utrolige bedrifter - ikke mindst fordi han er i besiddelse af et gudbenådet talent for magi...
Læs mere om Patrick Rothfuss' fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=679]
The Tawny Man af Robin Hobb
The Tawny Man vender tilbage til Fitz Chivalry femten år efter, at læseren forlod ham i Farseer bøgerne. Fitz er blevet voksen, og det viser sig, at verdens skæbne tilfældigvis afhænger af ham.
Læs mere om Robin Hobbs fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=1381]
The Night Angel af Brent Weeks
The Night Angel trilogien følger den forældreløse dreng Azoth, der vokser op i storbyen Cenarias slum. Azoth må dagligt kæmpe for sin overlevelse. Indtil han møder snigmorderen Durzo Blint ...
Læs mere om Brent Weeks fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=2210]
The Sword of Truth af Terry Goodkind
The Sword of Truth er en klassisk fantasybog i den forstand, at den handler om det godes kamp mod det onde. Masser af dramatik, kærlighed og magi.
Læs mere om Terry Goodkinds fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=2668]
True Blood af Charlaine Harris
True Blood er en letlæst fantasy serie i dark romance genren, der handler om, hvordan vampyrer længe har levet blandt menneskeheden samt menneskenes reaktion, da vampyrerne beslutter sig for at give sig til kende.
Læs mere om Charlaine Harris' fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=777]
Twilight af Stephanie Meyer
Twilight er en ungdomsserie skrevet af Stephanie Meyer. Den handler om vampyren Edward og menneskepigen Isabella, der forelsker sig på trods af deres indbyrdes forskelle.
Læs mere om Stephanie Meyers fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=914]
Wheel of Time af Robert Jordan
Wheel of Time er en monster fantasy serie på 14 bind, der er blevet til over tyve år. Serien handler om verdens undergang og er en klassiker og et must read, hvis man kan lide fantasy.
Læs mere om Robert Jordans fantasy bøger.

[starrater tpl=10 post=713]
Flere fantasybøger her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *