Blood Bowl til ipad

blood bowl humans orcsBlood Bowl har i mange år været ude til pc. Nu er det kommet til tablet!
Oprindeligt var Blood Bowl et brætspil fra Games Workshop. Det er en fantasyversion af amerikansk fodbold, hvor forskellige racer som orker, wood elves, dværge, gobliner, rottemænd (skaven), udøde og mange andre fantastiske væsner spiller mod hinanden. Som i amerikansk fodbold gælder det om at få læderet ned i modstanderens endzone, men i modsætning til virkelighedens version af sporten, er Blood Bowl temmelig voldeligt, og der går næsten ikke en kamp, uden at mindst én spiller må lade lavet og andre vakle fra banen med kraniebrud, indre blødninger og andre voldsomme skader. Det er bl.a. den ekstra dimension, der giver spillet dets charme, for mens nogle hold er gode med bolden, brillerer andre hold i kunsten at skade så mange modstandere som muligt. Og begge dele giver XP, som lader spillerne levele up.

Blood Bowl kom på markedet i firserne (vist nok ’86), og i 90’erne var der, så vidt jeg husker, et firma der forsøgte at konvertere det til computerspil, men som gik konkurs. I 00’erne kom Cyanide (et andet spiludviklingsfirma på banen) og lancerede en yderst gennemarbejdet version af Blood Bowl til PC. Det er den version, der nu er blevet konverteret til tablet-format. Og konverteringen er ved første øjekast lykkedes helt glimrende. Personligt har jeg downloadet spillet til iPad, men jeg mener at have hørt, at det også kommer til Android. Det vil jeg dog ikke hænges op på. Prisen er meget overskuelige 32 kr., og for de penge får man to racer (mennesker og orker) at spille med. Man kan så tilkøbe dværge, skaven, wood elves og chaos for 19 kr. stykket, hvis man gerne vil spille med dem. Egentlig meget rimeligt synes jeg. Det kan selvfølgelig blive til nogle penge hen ad vejen, men man får gerne nogle favoritracer, som man holder sig til, og så er det meget rart kun at skulle betale for dem, så her forekommer mikrobetalingsløsningen mig at være sympatisk.

PC-versionen indeholder mere end tyve racer, så her halter tablet-udgaven stadig bagefter, men jeg nærer et håb om, at Cyanide lige så langsomt frigiver disse til iPad og Android hen ad vejen. Særligt fordi multiplayer-delen (så vidt jeg har hørt), lader folk spille med hinanden på tværs af platforme. Og med den integration vil det kun give mening, at man har adgang til samme udvalg af holdtyper. Foreløbig er jeg positivt indstillet over for tablet-versionen af Blood Bowl, der ikke hakker, har pæne loadtider og et nemt interface.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *