Bogtrailer til Lise Bidstrups roman, ‘Prepper’

Bogtrailers bliver mere og mere udbredte. Her er traileren til Prepper.
Lise Bidstrup barsler med den postapokalyptiske roman Prepper i oktober 2013. I den forbindelse har Høst og Sæn udsendt en trailer. Den er vel ok, men det er ikke den flotteste bogtrailer, jeg har set. Bl.a. passer billederne, som er meget actionprægede (bl.a. i kraft af et meget håndholdt kamera), ikke sammen med mellemteksterne, der har fokus på de personer, som historien handler om, og som har forberedt sig på tiden efter katastrofen. Derudover er billedopløsningen noget lav efter min smag, hvis vi tager i betragtning, at der er tale om et professionelt produkt. Men det siger jo ikke noget om bogens kvalitet, som sagtens kan være udmærket (jeg har endnu ikke læst den). Men hvad mener I? Er det bare mig, der er en sur, gammel mand, eller bør et forlag lægge lidt flere kræfter i en trailer som den her?

8 thoughts on “Bogtrailer til Lise Bidstrups roman, ‘Prepper’

 1. Jo, den ser godt nok amatøragtig ud. Lavet på en halv time ved at snuppe tilfældige videoklip fra nettet? Største problem er, at den slet ikke spiller sammen med teksten, som du også skriver. Man havde sikkert fået et bedre resultat med en iphone i hånden og en mørk tunnel foran sig.

  Til gengæld faldt jeg lige over et andet ret spændende projekt i samme boldgade, der involverer Brandon Sanderson, som jo står bag afslutningen på wheel of time, mistborn osv. Han har kastet sig over et projekt, der kort fortalt går ud på at skrive en fortælling, der knytter en serie af ipad-spil sammen. Spillet hedder Infinity Blade, og der er indtil videre kommet tre spil i serien, som alle har fået ret fine anmeldelser (jeg har ikke selv spillet det, men har lyst til at give det et shot efter at have hørt om dette samarbejde med Brandon Sanderson).

  Hans rolle i det er at skrive to e-bøger, der er kommet til at hedde henholdsvis Infinity Blade: Awakening og Infinity Blade: Redemption.

  Bøgerne knytter spillene sammen, så hvis man vil have den kronologiske oplevelse skal man skiftevis spille og læse serien således:

  Infinity Blade I
  Infinity Blade: Awakening
  Infinity Blade II
  Infinity Blade: Redemption
  Infinity Blade III

  Man kan se mere om projektet her, og blandt andet læse, hvorfor BS valgte at gå ind i samarbejdet (fordi han nu er blevet så etableret, at pengene bare vælter ind og derfor selv kan vælge, hvad han vil bruge sin tid på :-)

  http://brandonsanderson.com/books/infinity-blade/infinity-blade-awakening/

  Spillet kan man blandt andet læse om på Gamereactor, der har anmeldt alle tre i serien:
  http://www.gamereactor.dk/anmeldelser/182494/Infinity+Blade+III/

  Det er ikke lige en konstellation, jeg har set før, men det ser som sagt meget interessant ud. Et af den slags tilfælde, hvor 1+1 giver 3? Brandon Sandersons involvering har i hvert fald givet mig lyst til at kaste mig over spillene. Jeg tror desværre ikke, jeg får tid til at kaste mig over det inden for nærmeste fremtid, men ahem, host, host, det kunne da være fedt, hvis en vis fantasyblog havde tid til at teste det…

  • Altså det lyder jo mega spændende!! Jeg elsker, når medier bliver blandet sammen og supplerer hinanden på den måde! I første omgang tror jeg, jeg vil downloade spillet til ipaden og se, hvad det er for noget. Anmeldelsen på Gamereactor får mig i hvert fald ikke til at løbe skrigende bort – snarere tværtimod! Kunne du egentlig være interesset i at skrive din interessante kommentar om til et gæsteblogindlæg?

   • Hej Sven.

    Jeg har ikke haft tid til at lave en anmeldelse/gæsteindlæg, som du foreslog – mest af alt fordi jeg ikke har prøvet hverken bøger eller spil endnu.

    Men så opdagede jeg netop i denne uge, at Infinityu Blade – det første af de indtil videre tre spil – er gratis i denne uge. Bare lige et tip, hvis du har lyst at prøve det selv. Men du skal nok skynde dig at hente det i appstore, jeg ved ikke hvor længe, det er på bud.

    vh Jesper

    • Tusind tak for tippet. Jeg ved heller ikke lige, hvor god tid jeg har – er just blevet far nemlig, så det går der jo en hel del (kvalitets)tid med :)

 2. Jeg synes en bogtrailer er et professionelt markedsføringsredskab, og derfor skal den også være af høj kvalitet. Den gode bogtrailer afspejler stemningen i bogen. Når en trailer er rigtig vellykket, lokker den ikke kun nye læsere til, men skaber en helt ny dimension af bogen. Det synes jeg er lykkedes for Jesper Lindberg fra Molehill Productions, som har lavet denne trailer for min bog Kongens Krucifix. Musikken, billederne og grafikken spiller sammen, så bogen faktisk får tilført noget ekstra. Hvad synes I andre? Er I enige?
  http://youtu.be/jXTtgQg48Ck

 3. Hey

  Desværre er det ikke, som i så rigtigt pointerer, et prof. produkt, da det er mig selv, der har lavet traileren:) Desværre er det ikke alle udgivelser der får en trailer kastet efter sig fra forlaget. Men tak for feedback, vil huske nogle af pointerne næste gang jeg forsøger mig.
  Vh Lise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>