Christoffer Paolinis Inheritance Cycle – skal, skal ikke?

Jeg har brug for lidt hjælp. Jeg overvejer at købe Eragon, den første bog i Christoffer Paolinis Inheritance Cycle. Bare for at se, om den holder. Inheritance Cycle er en stor serie, hvad angår salgstal, så det vil være fint at kende den. Men hvis det nu er det rene skrald, gider jeg alligevel ikke rigtig købe Eragon. Mit umiddelbare indtryk er, at Inheritance Cycle er ungdomsfantasy, så strengt taget tilhører jeg vel ikke målgruppen. Men derfor kan det jo godt være nogle gode fantasy bøger alligevel. Hmm … bum bum. Hvad siger I, kære læsere? Har Christoffer Paolinis Eragon gjort sig fortjent til en anmeldelse her på bloggen? Han behøver ikke at være fuldkommen fantastisk, for at jeg køber ham. Bare det ikke er helt til rotterne. Håber på gode input!

Inheritance Cycle består i øvrigt af følgende udgivelser
Eragon 2002 (på dansk: 2006)
Den ældste 2005 (på dansk: 2006)
Brisingr 2008 (på dansk 2008)
Inheritance 2011? (på dansk: vides ikke pt.)

10 thoughts on “Christoffer Paolinis Inheritance Cycle – skal, skal ikke?

 1. Jeg har kun set filmen – men den var jeg til gengæld overhovedet ikke imponeret af, ej heller var min søn og hustru. Tynd historie, meget tynd historie om den udvalgte der skal redde verden fra et eller andet, og derfor får stukket en drage ud, som han skal bruge til formålet.

  • Hmm … ja det lyder godt nok ikke som den mest sindsoprivende læseoplevelse, når du fortæller det på den måde. Minus et point til Eragon for det. Må stadig tænke over det. Det er jo set, at forlægget til en film kan være bedre end selve filmen. Dog hænder det modsatte også indimellem 😉

   Tak for kommentaren og hjælpen!

 2. Bogen er lidt bedre end filmen, der er ret skidt. Men bøgerne (hvoraf jeg har læst de to) er i den grad for unge. Det er ikke et synderligt kompliceret plot og ejheller et virkeligt originalt univers. Lidt set før …

 3. Jeg har læst de 3 første bøger. Den første bog Eragon har ikke meget til fælles med filmen, hvor de har ændret en stor del. Der er mange detaljer med i bøgerne og meget mere handling. Det er ikke min favorit serie men synes den bør beskrives som mere end bare en tynd historie. For en som foretrækker twilight bøgerne er Eragon nok lidt mere over i den tunge ende.

 4. Tusind tak for jeres input allesammen. Pt. hælder jeg imod, at jeg anskaffer mig Eragon ud fra den betragtning, at jeg bliver nødt til at finde ud af, hvordan det kan være, at en serie kan blive så succesfuld på trods af, at relativt mange læsere og anmeldere er forholdsvis lunke over for den – jer indbefattet. Måske er det bare et simpelt plot hængt op på berettermodellen? Det kan selv de mest tungnemme jo forstå. Nå, jeg køber dælme den bog – er lidt nysgerrig … :)

 5. Jeg vil gerne lige komme med mit indput give Louise og Camilla lidt ret ja bøgerne mere end en tynd historie og ja de er for unge. Jeg har selv læst alle 4 bøger de to første på dansk og de to sidste på engelsk de er hvad jeg ville kalde pop-fantasy noget i stil med Harry Potter såern rent sprogmæssigt hvor alle kan være med ikke lige så tungt som meget fantasy godt kan være for eksempel som Robert Jordan eller Steven Erikson Patrick Rothfuss(som jeg elsker).
  Det er nok fantasygenrens svar på en god krimi ikke noget nyt men stadig spænende:D

  ps. han var kun 17 år da han skrev den første bog.

  • Mange tak for kommentaren. Det er alt sammen med til at kvalificere beslutningsprocessen :) jeg er i øvrigt helt på linje med dig, hvad angår din forkærlighed for Patrick Rothfuss – ham har jeg også en svaghed for! Jeg mangler dog stadig at få læst “The Wise Mans Fear”, men når jeg er færdig med “A Dance with Dragons” (som falder mig en lille smule lang hen imod slutningen), bliver Patrick Rothfuss en af de næste, jeg griber fat i.

 6. jeg synes godt om serien har læst de eksisterende bøger flere gange uden at iste interessen dog med undtagelse af nogle enkelte afsnit. jeg syne det er en udmærket bog (men jeg har selvfølgelig også læst ringenes herre trilogien ogalt hvad der medfølger)
  til gengæld er jeg helt enig i jeres holdning til filmen, selvom jeg tror man kunne lave en god film hvis man valgte den rigtige instruktør og fulgte bogen. jeg mener at gi en drage fjer ;( tsk tsk men jeg tror en instuktør som Peter Jackson (lord of the rings) kunne gøre den spændende..

 7. Du kan ikke renge med filmen – den stinker og lever overhovedet ikke op til bøgerne. Jeg er 16, så falder nok under ungdomskategorien, men jeg kan i hvert fald klart anbefale Arven-kvartetten. Den er virkelig god og velskrevet. Plottet er langt fra lige så tyndt som den fremstår i filmen, og bøgerne rummer på spændende og betagende scener samt skæve og mystiske figure. Den rummer helt klart alt, hvad en god fantasy skal have.

  • Det lyder lovende – skæve karakterer og et godt plot er vigtige for en god bog, som du skriver. Og det sker egentlig ret tit, at filmatiseringer ikke har samme dybde som deres romanforlæg. Nu har jeg lige købt Karen Millers Kingmaker, Kingbreaker-serie, men ud fra det du skriver, lyder det som om, jeg også skal give Paolini en chance på bogform. Kan være, at det kunne blive et projekt til juleferien …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *