Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen er blevet klædt nøgen af sin bror Viserys og er på vej i bad, før hun skal præsenteres for Khal Drogo, som hun skal giftes med.

Daenerys Targaryen er en af hovedrolleindehaverne i Game of Thrones. Hun spilles af Emilia Clarke (født 1987). Daenerys Targaryen og hendes bror Viserys er de eneste overlende børn af Kong Aerys II, som blev sat af tronen af Robert Baratheon, da denne gjorde oprør. Daenerys og Viserys er efter dette gået i eksil på den anden side af havet, men Viserys planlægger at erobre sin fars trone tilbage ved hjælp af de nomadiske dothraki-krigere, der hærger kontinentets vidstrakte stepper. Til det formål gifter han mod hendes vilje Daenerys bort til dothraki-høvdingen Khal Drogo. Det er dog ikke alting, der kommer til at gå helt efter Viserys Targaryens hoved – heller ikke selvom lige netop hans hoved får en central rolle i afsnit seks af Game of Thrones, A Crown of Gold.

Daenerys Targaryen kommer trods sin indledende modvilje til at holde af Khal Drogo, og langsomt træder hun for alvor i karakter som en viljefast og retsindet kvinde, og da hun efter mange strabadser kommer i besiddelse af de eneste tre levende drager i verden, Targaryen-slægtens traditionelle følgesvende, begynder tingene at lysne for hende.

Men … nuff said. Jeg kan se, at rigtig mange mennesker søger efter Emilia Clarkes elskværdige heltinde på Google, så derfor har jeg oprettet et billedgalleri med billeder af Daenerys Targaryen. Enjoy.

Daenerys Targaryen with dragons

Sæson 1, episode 1, Winter is Coming (Game of Thrones)

Sæson 1, episode 2, The Kingsroad (Game of Thrones)

Sæson 1, episode 3, Lord Snow (Game of Thrones)

Sæson 1, episode 4, Cripples Bastards and Broken Things (Game of Thrones)

Sæson 1, episode 6, A Golden Crown (Game of Thrones)

Sæson 1, episode 7, You Win or You Die (Game of Thrones)

Sæson 1, episode 8, The Pointy End (Game of Thrones)

Sæson 1, episode 9, Baelor (Game of Thrones)

Sæson 1, episode 10, Fire and Blood (Game of Thrones)

6 thoughts on “Daenerys Targaryen

  1. I billederne fra Ep. 3 er det ikke Doreah, men Irri, der lærer Dany Dothraki 😉 Doreah er glædespigen fra Lys; Irri er hendes Dothraki “kammerpige”.

  2. Jeg har (desværre) endnu ikke læst bøgerne, men har hørt fra pålidelig kilde, at hun næppe er jomfru til bryllupsnatten, da bøgerne mere end antyder, at broderen har forgrebet sig på hende tidligere *bvedrgh*

    Men bortset fra det er enhver kvinde, der er omgivet af drager, ultimativ sej – naiv eller ej :-)

    • Det med broderen er vist egentlig rigtigt. Det er ved at være et par år siden, jeg sidst genlæste dem, så jeg husker det ikke med 100 pct. sikkerhed. Ændrer dog lige teksten for en sikkerheds skyld – vi kan jo ikke have faktuelt forkerte oplysninger her på sitet 😛

      Tak for inputtet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *