En storm af sværd af George R. R. Martin

Det er lykkedes Gyldendal at få lavet en endog meget nydelig forside til En storm af sværd!

En storm af sværd udkommer 26. november 2012.
I hvert fald hvis man skal tro på den udgivelsesdato, der står på Saxo. En storm af sværd er tredje bind i George R. R. Martins imponerende saga, der foregår i landet Westeros, hvor en mængde forskellige adelsslægter udkæmper den ene blodige krig efter den anden om magten i landet, mens de totalt ignorerer den ældgamle trussel, der nærmer sig fra nord. Jeg har selv læst hele serien på engelsk – og det mere end én gang – så personligt har jeg ikke planer om at investere i Gyldendals oversættelse, men for de, der læser serien på dansk, er den 26. november en vigtig dato, og jeg vil tro, at der sidder nogle derude med fingre, der klør ganske eftertrykkeligt efter at komme i lag med dette tredje bind i En sang om is og ild, som serien hedder på dansk.

Der er i øvrigt også kommet forside på romanen rundt omkring på netboghandlernes hjemmesider, og jeg synes faktisk, den er rigtig flot og giver den helt rigtige fornemmelse af fantasy. Og ikke bare fantasy, men fantasy af høj kvalitet. Særligt kan jeg godt lide, at hjelmen har lidt blod på visiret. Det fortæller alt om, hvor voldsomme bøgerne er i deres beskrivelser af kamp og vold, og den dystre himmel i baggrunden fuldender billedet. Ligesom med Kampen om tronen er det Poul Bratbjerg Hansen, der har oversat. Jeg skimmede nogle sider i Kampen om tronen og bortset fra nogle lidt løjerlige formuleringer, synes jeg, at oversættelsen virkede yderst kompetent, så jeg vil tro, at der er noget godt i vente for de, der sidder og tripper efter at komme i lag med En storm af Sværd. Hvad angår selve historien kan jeg kun sige, at ja: der er i DEN grad noget godt i vente. George R. R. Martin er efter min mening vor tids konge af fantasy – også selvom markedet myldrer med mange andre gode forfattere. Romanen kan i øvrigt forudbestilles hos de forskellige netboghandlere, hvis man vil være sikker på at have den så hurtigt som muligt. Tjek priser her.

2 thoughts on “En storm af sværd af George R. R. Martin

  1. Aw, jeg havde helt overset, at 3. bind var kommet på dansk. Ved du om den findes i e-bog, for så vil jeg straks hente den. Har juleferie og hvad er bedre at bruge sin tid på end en god bog :)

    Glædelig jul. Tak for anmeldelsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *