Eve Online som tv-serie

eve onlineDen islandske spilsucces bliver muligvis til levende billeder
CCP Games, der står bag online science fiction spillet Eve Online, leger med tanken om at få produceret en tv-serie baseret på spillets univers. Og læg her mærke til formuleringen “få produceret”. I denne artikel gør chefen for CCP, Hilmar Veigar Petursson, nemlig meget ud af at understrege, at en eventuel tv-serie ikke skal produceres af CCP selv, da de intet aner om dramaturgi og filmiske virkemidler. Istedet vil firmaet alliere sig med professionelle filmfolk, der skal omsætte det non-lineære spilunivers til et mere lineært filmunivers – men i tv-serieformat vel at mærke. Det står endvidere at læse, at det er vigtigt for CCP, at tv-serien bliver velproduceret, og at historien i serien er centreret om karakterer og den dynamik, der er imellem dem. Det betyder 1) at de ikke har travlt med at få serien på markedet (hvilket er godt i mine øjne), og 2) at der er en god mulighed for, at ramme noget a la Firefly, hvis unikke univers heller ikke kammede over i tech-fiksering, men konsistent leverede en gribende fortælling centreret om troværdige karakterer med et fantastisk univers som baggrund. Endelig ser det ud til, at man kan forvente, at tv-serien kommer til at bygge på nogle af de spillerskabte alliancer og fortællinger, der allerede findes ingame. Det, synes jeg, er en fed måde at blande fiktion og virkelighed, som i virkeligheden er fiktion på. Så at sige altså …

Jeg forsøgte selv at komme igang med Eve Online på et tidspunkt, men jeg erkendte hurtigt, at hvis jeg ville noget med et spil, skulle jeg bruge mere tid, end jeg var villig til at ofre på det tidspunkt, fordi det havde en meget høj kompleksitet. Den høje kompleksitet i forhold til spillets teknologi og univers kombineret med den komplekse historiefortælling, som spillerne har skabt hen ad vejen, tror jeg dog netop kan danne bagtæppe for en røvfed fortælling, så jeg krydser rigtig meget fingre for, at serien bliver til noget, og at producerne tager sig god tid til at gøre det rigtige!

IMDB har allerede oprettet en side til serien her.

One thought on “Eve Online som tv-serie

  1. Det lyder spændende – og skræmmende! Jeg spillede selv EVE en gang for mange år siden, og det er et uhyre kompleks spil, der kræver tid og dedikation. Jeg kunne kun selv finde rundt, fordi jeg blev optaget i en alliance af andre spillere, der hjalp hinanden.
    Det bliver spændende om det nogensinde bliver til noget med en tv-serie. Jeg har mine tvivl, men med den rette historie og budget kan man jo alt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *