Falling Skies – ny(ish) tv-serie

Falling Skies er en nyere science fiction serie produceret af Steven Spielberg.
Første sæson af Falling Skies er fra 2011, mens de næste sæsoner ifølge IMDB følger løbende i 2012 og 2013. Serien foregår seks måneder efter en invasion af aliens. Jorden er smadret og infrastrukturen i ruiner. Uden for de store byer har nogle få overlevende sluttet sig sammen for at slå tilbage mod de invaderende rumvæsner, men det ser ud til at være en kamp imod en overvældende overmagt.

Umiddelbart lyder historien velkendt: en lille gruppe helte med den moralske ret på deres side slås som David mod den onde Goliat. Er man på Goliats side vil den underlegne part typisk blive fremstillet som terrorister, mens de med de modsatbrillerne på vil være at betragte som frihedskæmpere. Og i og med at de forsvarer en kultur og nogle værdier, som man som seer selv har del i, er det ikke svært at sympatisere med frihedskæmpervinklen – det har vi allesammen gjort i forbindelse med fx film om 2. verdenskrig. Tag blot De røde enge fra 1945 eller den lidt nyere Drengene fra Sankt Petri. Jeg faldt over Falling Skies ved et tilfælde, da jeg zappede hen over TV3+. Traileren fangede min interesse af den simple grund, at der var våben og soldatertyper med – samt selvfølgelig det faktum, at der er tale om science fiction. Umiddelbart virker det ikke som om, at de moralske aspekter af serien er voldsomt indviklede, men det betyder ikke, at jeg ikke har tænkt mig at give den en chance alligevel. For selvom den skulle vise sig ikke at være pokkers dyb (i modsætning til fx Ægte mennesker), kan den jo sagtens være spændende alligevel. Og udgangspunktet er jo fint: mennesker og aliens der slås. Konceptet kan selvfølgelig slå fejl, som det bl.a. er tilfældet i Battlefield Earth. Men det kan også holde rigtig hårdt, som det fx gør i Alien-filmene. Nu lader det ikke til, at Falling Skies på samme måde som Alien læner sig op ad gysergenren, men jeg er nu alligevel fuld af forhåbning om, at jeg har en spændende serie i vente. Update følger, når jeg har set nogle afsnit!

Fremtrædende medvirkende: Maxim Knight, Noah Wyle og Moon Bloodgood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>