Richard Morgan: “A land fit for heroes”

Om Richard Morgan

Richard Morgan er en britisk fantasyforfatter født i 1965. Fra 2002 til 2005 skrev han Takeshi Kovacs bøgerne, som er en kombination af cyberpunk og detektivromaner.

I 2008 udgav Richard Morgan så The Steel Remains. The Steel Remains er klassisk heroisk fantasy med et twist af Brokeback Mountain, idet hovedpersonen Ringil Eskiath er en hårdkogt, homoseksuel kriger, som kan lide både sine slagsmål og sin sex rå og utæmmet. The Steel Remains er den første bog i fantasyserien A Land fit for Heroes. Næste bind hedder The Cold Commands og er planlagt til oktober 2011.

Ukomplicerede heroiske fantasy bøger

Grundlæggende handler The Steel Remains om tre gamle krigshelte, hvoraf Ringil er en af dem. De kan ikke rigtig finde sig til rette i det civile liv, efter at krigen mod en gammel fjende – The Scaled Folk – er slut. Derfor er det ikke uden en vis lettelse, at de opdager nye trusler, som de kan kæmpe imod – også selvom ingen af de tre veteraner helt er parate til at indrømme, at det faktisk er sådan de har det …

I modsætning til meget af den anden fantasy for voksne, som udkommer på engelsk i de her år, så er Richard Morgans fantasybøger forholdsvis ukomplicerede. I hvert fald hvis man skal dømme ud fra The Steel Remains, som jo er den første fantasybog, Richard Morgan har udgivet. Det er hack and slash og sex og død og masser af fart over feltet. Det er underholdende dialoger og en solid og gennemført skrivestil. Og det er helt klart værd at læse.

Richard Morgans fantasy er ikke lige så raffineret og fængende som hverken George R. R. Martins, Robin Hobbs eller Jim Butchers fantasy bøger. Men tag og læs dem alligevel, for de er faktisk ganske underholdende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>