Fantasy bøger af Robin Hobb: Farseer bøgerne

Om Farseer Trilogien af Robin Hobb

Farseer trilogien var Robin Hobbs første fantasy bøger under synonymet Robin Hobb. Men der er ingen tvivl om, at der ligger en fantastisk sikker hånd bag udførelsen, og at Robin Hobb er med helt oppe i toppen, når det kommer til fede engelsksprogede fantasy bøger for voksne! Senere er der kommet en efterfølger til serien med titlen The Tawny Man.

Farseer trilogien består af følgende fantasy bøger:

Assassin’s Apprentice (1995)
Royal Assassin (1996)
Assassin’s Quest (1997)

Originale fantasy bøger

I modsætning til de allerfleste andre high fantasy bøger benytter Far seer trilogien sig af en førstepersons fortæller, hvor normen ellers er en tredjeperson fortæller i fantasy. Det betyder, at læseren kommer helt ind i hovedet på hovedpersonen og derved får meget nemt ved at identificere sig med ham, hvilket fungerer rigtig godt, da fantasy er en yderst karakterbåren genre, som tit kun fungerer, hvis karaktererne er overbevisende og troværdige.

Hovedpersonen i Faarseer trilogien er FitzChivalry, uægte søn af Prins Chivalry og snigmorder af uddannelse. Fitz’ onkel, Prins Verity, forsøger desperat at forsvare kongeriget, The Six Duchies, mod en gruppe pirater, der angriber rigets kyster og efterlader deres ofre som en slags følelseskolde zombier uden tanke for andet end at opfylde deres egne behov. Efterhånden som antallet af disse zombier, The Forged Ones, stiger, truer deres tilstedeværelse rigets stabilitet. Det er nu op til Fitz og hans allierede at finde en løsning på problemet.

Læs mere om Robin Hobbs andre fantasy bøger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>