Fantasy bøger af Robin Hobb: Liveship Traders

Liveship Traders Trilogien af Robin Hobb

Liveship Traders er en serie af fantasybøger af den amerikanske fantasyforfatter Robin Hobb. Serien udspiller sig i samme univers som Farseeer trilogien, der udkom i årene umiddelbart før Liveship Traders og The Tawny Man, som udkom efter Liveship Traders.

Fantasy bøgerne i Liveship Traders serien

Ship of Magic (1998)
The Mad Ship (1999)
Ship of Destiny (2000)

Handling og setting – no spoilers :)

Liveship Traders foregår syd for The Six Duchies i Bingtown og omegn (The Six Duchies er kongeriget, hvor Farseer-bøgerne udspiller sig). Meget af handlingen i Liveship Traders er hensat til søs, hvilket er ganske usædvanligt i fantasy, der for det meste foregår på landjorden. Det giver dog god mening, at Robin Hobb har valgt at gøre, som hun har gjort, for mange af skibene i disse fantasy bøger er delvist i live og er dermed lige så meget karakterer, som læseren kan identificere sig med, som selve personerne.

Som sagt foregår Liveship Traders i den samme verden som Faarseer trilogien. Den berører dog ikke direkte FitzChivalry (hovedpersonen i Farseer bøgerne), men der er alligevel links til både Farseer og The Tawny Man serierne – for en stor dels vedkommende i form af dragemyterne, som også berører de levende skibe.

Personligt synes jeg ikke, at Liveship Traders er den bedste af Robin Hobbs fantasyserier. Men den er ikke desto mindre ganske glimrende, for man skal ikke tage fejl: damen har et forbandet højt bundniveau!!

Læs mere om Robin Hobb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>