Raymond E. Feist: Riftwar Sagaen

Raymond E. Feist er en gammel rotte, hvad angår det at skrive fantasy. Allerede i 1982 debuterede han med Magician, der er den første fantasy bog i Riftwar Sagaen. Siden da har Raymond E. Feist spyttet fantasy bøger ud på stribe. Men Riftwar Sagaen er noget af det, der står stærkest i min hukommelse – særligt fordi det var nogle af de første fantasy bøger, jeg læste. Riftwar Sagaen består af følgende bøger:

Magician
Silverthorn
A Darkness at Sethanon

Jeg kan simpelthen ikke lige på stående fod huske, om Magician og de andre bøger i Riftwar Sagaen er oversat til dansk, så hvis nogen har en bedre hukommelse end mig, så smid endelig en kommentar!

Handlingen i Riftwar Sagaen

Riftwar Sagaen foregår i den fiktive verden Midkemia, nærmere betegnet i kongeriget ”the Kingdom of the Isles”. Her hersker fred og ingen fare, indtil – pludselig en dag – en fjende dukker op ud af det blå. Det viser sig, at fjenden kommer langvejs fra – faktisk fra en helt anden verden ved navn Kelewan. Fjenden er kommet til Midkemia ved hjælp af en ”rift” – altså en slags ormehul gennem tid og rum – for at tilegne sig noget af alt det metal, der findes i Midkemias jord. I Kelewan er metal nemlig en stor sjældenhed.

Selvom Tsuranierne (som folket fra Kelewan kalder sig selv) er en formidabel fjende, så går det langsomt op for både læseren og de stridende parter, at en endnu større trussel rører på sig. Det falder i Pugs (forældreløs troldmandslærling) og Thomas’ (Pugs ven) lod at bekæmpe denne trussel. Pug ved hjælp af stadigt stigende magiske evner og Thomas ved hjælp af en ældgammel rustning med overnaturlige – og tveæggede kræfter – som han finder …

Gode bøger for nytilkommere til fantasygenren

Bøgerne i Riftwar Sagaen er klassikere, når det kommer til high fantasy. Set gennem dagens briller, hvor kæmpestore komplekse fantasy serier vælter frem (A Song of Ice and Fire, Codex Alera og The Kingkiller Chronicle for nu bare at nævne nogle få), kan Raymond E. Feists ældre serie virke forholdsvis simpel og kort. Ikke desto mindre er Pugs og Thomas’ eventyr den fortælling, som i første omgang satte mig i gang med at læse fantasy, og som siden er blevet hængende i min underbevidsthed, hvorfra den med jævne mellemrum stikker hovedet frem. Hvis man lige er gået i gang med at læse fantasy, er Raymond E. Feists Riftwar et rigtig godt sted at begynde – og for den sags skyld er det også en klassisker, som man kan læse alligevel!

Oversigt over resten af fantasybøgerne i Raymon E. Feists forfatterskab.

One thought on “Raymond E. Feist: Riftwar Sagaen

  1. Jeg er fuldstændig enig med dig de er nogle fantiske bøger og et godt at starte da de hurtigt kommer ud af start hullerne 10/10 formig:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *