The Black Magician bøgerne af Trudi Canavan

Handlingen i The Black Magician

The Black Magacian-bøgerne af Trudi Canavan handler om Sonea, der vokser op i storbyen Imardins slum. Ved et tilfælde opdager Sonea, at hun har magiske evner, selvom den slags normalt kun manifesterer sig hos folk, der tilhører samfundets øvre lag. Den hændelse, som fører til, at Sonea opdager sine evner, afslører hende også over for magikerlauget. Til at begynde med slipper Sonea væk, men lauget sætter alt ind på at fange hende, da det ikke vil have utrænede magikere til at løbe rundt og forstyrre den gode ro og orden. Den første bog i serien, som er den eneste, jeg personligt har læst, hedder The Magicians Guild og handler om, hvordan Sonea langsomt lærer sine magiske evner at kende for senere at kunne anvende dem mod en fare, der truer hele landet.

Fantasy bøgerne i The Black Magician

The Magicians’ Guild (2001)
The Novice (2002)
The High Lord (2003)
The Magician’s Apprentice (2009) (forhistorie til The Black Magician Trilogien. Kan læses selvstændigt)

Mest for teenagere og unge

Jeg må indrømme, at det er ved at være nogle år siden, at jeg læste The Magicians Guild, der som sagt er den første fantasy bog i The Black Magician, men sådan som jeg husker den, henvender den sig mest til teenagere. Det skyldes, at det politiske spil ikke er helt så detaljeret som i fx Codex Alera af Jim Butcher eller The First Law af Joe Abercrombie. For slet ikke at tale om A Song of Ice and Fire af George R. R. Martin. Læsere af denne hjemmeside kan dog næppe være i tvivl om, at jeg betragter George R. R. Martins fantasy bøger som værende i en klasse for sig.

Ej heller er karakterne – igen så vidt jeg husker – i The Black Magician lige så komplekse som i førnævnte fantasyforfatteres bøger. Jeg var udmærket underholdt, da jeg læste The Magicians Guild, men jeg husker også, at jeg indimellem lige blev nødt til at tjekke, hvor langt der var igen, før bogen var slut – ikke det bedste tegn, når man læser fantasy. Det er nemlig efter min mening en genre, hvor man bliver nødt til at glemme, at man læser, før bøgerne for alvor fungerer.

Alt i alt altså en ok læseoplevelse, men der findes bedre fantasy derude.

Læs mere om Trudi Canavans fantasy bøger.

2 thoughts on “The Black Magician bøgerne af Trudi Canavan

  1. Jeg er nok lidt grebet af det var noget af det første engelske fantasy jeg læste så den er nok lidt idoliseret i mit hoved som værende perfekt(10/10). du mangler dog at skrive The Ambassadors Mission(2010) og The Rough (2011).

    ps.
    De kan købes på dansk:D

    • Jeg kender kun alt for godt det med, at de første fantasybøger bliver siddende i hovedet som noget ganske særligt. For mig er det sådan nogle som Raymond E. Feists Riftwar, Margereth Weis’ og Tracy Hickmans Dragonlance og David Eddings fantasy bøger om Ridder Jernhøg. De blegner ligesom aldrig i erindringen. Jeg tør dog ikke rigtig genlæse for meget af det, da jeg har oplevet at blive skuffet over bl.a. Raymond E. Feist – heldigvis var det dog ikke Riftwar bøgerne, det drejede sig om :)

      Er det mig, der tager helt fejl, eller er The Ambassadors Mission og The Rough ikke en del af Traitor Spy serien? Den har jeg nemlig ikke lavet et indlæg om endnu nemlig. Mest fordi jeg ikke har fået den læst. Men hvis du synes, de bøger fortjener noget opmærksomhed og ellers har lyst til at skrive lidt om dem, så poster jeg gerne dine ord i et indlæg her på siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>