Interviews, oplæsninger og anden omtale af Sven Damgaard Ørnstrup

Interviews og oplæsninger samt det løse

2010

  6. april – Lokalavisen i Skanderborg
  Interview i Lokalavisen Skanderborg i anledning af udgivelsen af Vraggods, første bind i fantasyserien Abaddons Arv. Link til interviewet
  7. april – Fantastiskeforfattere.dk
  Interview på Fantastiske Forfattere. En glimrende blog med forfatterinterviews drevet af folk, der ved, hvad de har med at gøre. I interviewet fortæller Sven om sit forhold til fantasygenren og om, hvordan han selv arbejder med at skrive fantasybøger. Link til interviewet
  7. juli – Århus Stiftstidende
  Interview i Århus Stiftstidende. Interviewet omhandler hele processen omkring det at skrive fantasyromaner. Og om debutten som fantasyforfatter. Link til interviewet
  23. december – gæsteblogger på Infotaineren.dk
  Infotaineren er en yderst underholdende og velskrevet blog, hvor jeg i julen 2010 smed slæverne indenfor som gæsteblogger. Indlægget omhandler bla. en nyudgivet fantasyforfatters forsøg på at gøre offentligheden opmærksom på sine fantasybøger. Link til indlægget

2011

  23. januar – gæsteblogger på Skrivekrampen.dk
  Skrivekrampen er en blog med masser af gode skrivetips. Bloggen drives af Bjarke Schjødt Larsen, og den opdateres troligt med masser af gode tips om skrivning, forskellige beretninger fra forfatterverdenen samt alskens herlige litteraturorienterede artikler. Sven gæsteblogger om det at skrive fantasybøger. Link til indlægget.

2012

  2. maj – Kristeligt Dagblad
  Jeg udtaler mig til Kristeligt Dagblad i en stor artikel om fantasy for voksne. Artiklen er publiceret som en reaktion på den stigende interesse for voksen fantasy i Danmark. Link til artiklen.
  1. juni – Radio24Syv
  I den tidlige sommer det herrens år 2012 læste jeg op på Fantasticon (en messe for de fantastiske genrer). I den forbindelse lavede Radio24Syv et to timer langt program om fantasy og andre fantastiske genrer for voksne i Danmark. Jeg deltog sammen med forfatteren Anne-Marie Vedsø Olsen og it- og spiljournalist Natasja Broström i en paneldiskussion om emnet. En helt igennem god oplevelse. Link til programmet.
  3. juni – Oplæsning på Fantasticon
  Fantasticon er en dansk messe for de fantastiske genrer, der efterhånden har nogle år på bagen. Messen afholdes i Vanløse Kulturhus, og i 2012 var jeg en del af programmet. Jeg læste op af min næsten færdige fantasyroman, Aiglans Garde (bind 2 i Abaddons Arv. Link til indlæg om oplæsningen.
  15. september – Oplæsning på Herlufsholm fantasy bogmesse
  I år 2012 afholdtes for første gang i Danmark en decideret messe for fantasylitteratur. Rammerne var den smukke, gamle Herlufsholm Kostskole, hvor jeg læste op i en munkecelle, der var fuldkommen perfekt til formålet. Link til indlæg om oplæsningen.
  22. september – Jyllandsposten
  I forbindelse med min oplæsning af Abaddons Arv på Herlufsholm blev jeg interviewet om fantasy for voksne i Danmark. Tendensen er, at interessen for voksenfantasy er stigende, og mine egne romaner skriver sig ind i den tendens. Jeg udtaler mig i samme artikel som lektor Jørgen Riber Christensen og forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen. Link til artiklen (bemærk, at du skal købe adgang via jp.dk for at læse mit bidrag).

2013

  Februar – Interview på Xanadues Imagination
  Mailinterview om mit virke som forfatter og om min person i al dens almindelighede almindelighed. Link til artiklen.
  Juni – Interview i Frie Forfatteres blad
  Interview om min rolle som litteraturblogger i Frie Forfatteres medlemsblad. Artiklen findes på side 17-18. Link til artiklen.
  September – deltager i paneldebat på Fantasticon
  Sammen med A. Rune og Toke Riis Ebbesen diskuterede jeg fantasy for voksne og dens eksistensvilkår på dansk grund. Her er et link til min omtale af debatten.
  September – oplæsning på Herlufholms Fantasybogmesse
  Oplæsning fra Aiglans Garde i de gamle munkeceller på Herlufholms Kostskole. En super hyggelig og rar oplevelse. Her er et link til mine oplevelser på messen.
  September – Interview i Kristeligt Dagblad
  I forbindelse med min oplæsning på Herlufholm Fantasybogmesse blev jeg interviewet til en reportage om messen, som bragtes i Kristeligt Dagblad den 19. september 2013. Det er i øvrigt en rigtig god reportage, og den kan læses her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>