Fantasybogmesse på Herlufsholm den 15. og 16. september 2012

Det pæne billede er respektfuldt lånt fra Fantasybogmessens hjemmeside

Fantasybogmessen på Herlufsholm Kostskole henvender sig til både børn og voksne. Gå direkte til fantasybogmessens hjemmeside her.

Fantasy som genre nyder i disse år en stadig stigende popularitet. Tendensen har været tydelig i den angelsaksiske litteratur i mange år, hvor store navne som Raymond E. Feist, Robin Hobb, George R. R. Martin, Jim Butcher, Robert Jordan og en hel masse flere, som det vil blive for omstændeligt at nævne her, har forsynet deres trofaste læsere med fortællinger af episke dimensioner. I Danmark har fantasy i mange år været forbundet næsten udelukkende med børnelitteratur, men på det seneste har der, som jeg har været inde på tidligere, været tegn på tøbrud, og det ser ud til, at de toneangivende aktører på det danske marked er ved at tage tendensen fra udlandet til sig. Med andre ord: fantasy for voksne er på vej frem i Danmark. Tellerup oversætter fx Patrick Rothfuss og Trudi Canavan, og Gyldendal har bundet an med George R. R. Martin, efter at den store amerikanske seriekanal, HBO, har vist, at han er en sikker hest at satse på.

Og nu er der sandelig også en bogmesse på vej. Vi har i mange år haft Fantasticon, der med et lille, men sikkert besøgstal har henvendt sig til nørderne. Og jeg siger nørderne med varme i stemmen. Fantasticon har indtil nu i hvert fald været for de mennesker, der i forvejen beskæftiger sig intensivt med de fantastiske genrer. Om det ændrer sig fremadrettet, efterhånden som den slags bliver bredt ud til et bredere publikum, må tiden vise. Men indlægget her skal jo egentlig ikke handle om Fantasticon. Eller alt det andet jeg har ramblet om indtil nu. Det skal handle om en ny fantasybogmesse, der løber af stablen på Herlufsholm Kostskole den 15. og 16. september 2012. Fantasybogmessen henvender sig til både børn og voksne, og arrangørerne regner ifølge deres hjemmeside med at få 1.500 til 2.000 besøgende, hvilket er en hel del flere end Fantasticon plejer at have, og mange af de store forlag har allerede meldt deres ankomst. Der er altså lagt op til et arrangement, der henvender sig til en bred målgruppe af både voksne og børn. Personligt hilser jeg initiativet velkomment, og jeg håber virkelig, at fantasybogmessen på Herlufsholm bliver en succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>