Game of Thrones sæson 3 får længere afsnit

game of thrones season 3Sæson 3 af Game of Thrones får længere afsnit
Ifølge denne hjemmeside bliver hvert enkelt afsnit i sæson 3 af Game of Thrones ca. 5 minutter længere end i de foregående to sæsoner. Sæson 3 dækker – så vidt jeg ved – ca. halvdelen af tredje bog i George R. R. Martins En storm af Sværd, der er tredje bind i En sang om is og ild. Det kan lyde besynderligt, at en hel sæson af tv-serien kun dækker halvdelen af en bog, men der er en god forklaring.

Da En storm af sværd udkom i år 2000, var den nemlig så tyk, at George R. R. Martin var nødt til at skære den over i to bøger, der hver især er en mursten i sig selv. Den første del – Steel and Snow – følger den intense infigt, som de forskellige adelsfamilier i Westeros har gang i om rigets trone. Robb Stark er under pres fra både Lannisterfamilien og et stigende antal vilde stammefolk, der søger ned fra det kolde nord til de mere frodige himmelstrøg i sydpå. Samtidig er begge hans søstre gidsler hos Lannisterne i hovedstaden. Gode råd er således dyre for Robb Stark.

Jeg husker personligt En storm af Sværd som et af de bedste bind i serien, idet handlingen aldrig nogensinde står stille, samtidig med at karaktererne stadig får lov til at folde sig ud og være fyldige. Det bliver ret spændende at se, hvordan tv-seriens skabere, David Benioff og Dan Weiss, formår at håndtere det enorme materiale, som de har at arbejde med – både generelt, men ikke mindst i forhold til bind tre. Heldigvis er det en kabelserie, så længden på hvert enkelt afsnit er ikke afgjort 100 pct. fra ledelsens side på forhånd. I stedet har folkene bag muligheden for at ende et sted mellem 50-60 minutter alt afhængigt af, hvordan det konkrete afsnit vil have bedst af at blive skruet sammen. Afsnittene i sæson tre skulle således få en gennemsnitslængde på 56-57 minutter mod de ca. 52 minutter, som afsnittene i de andre sæsoner varer. Men uanset hvor lange afsnittene så end bliver, så glæder jeg mig allerede helt vildt!

8 thoughts on “Game of Thrones sæson 3 får længere afsnit

 1. Det er jo nærmest den bedste julegave, man kan tænke sig! Nu hvor HBO endelig er startet i DK, bruger vi juleferien på at se anden sæson af Game of Thrones, og det er frygtelig vanedannende. Det er lige før, at jeg er fristet til at se sæson 1 igen, inden sæson 3 bliver sendt til næste år – og det er altså sjældent, at jeg ser en serie mere end én gang :-)

  God jul!

  • Jeg ved præcis, hvordan du har det. Jeg har selv læst bøgerne flere gange og kører nu på anden gennemsening af tv-serien. Jeg tror måske kun det er Firefly, jeg førhen har oplevet at blive så grebet af, når vi taler tv-serier inden for de fantastiske genrer. Rigtig god fornøjelse med det :)

 2. Game of Thrones og Firefly er begge umådelig fantastiske serier, og jeg kan kun anbefale jer varmt at give jer i kast med Deadwood, som jeg nok vil definere som den bedste serie jeg nogensinde har set!

  • Åh ja Deadwood. Den har du ret i, er fantastisk! Nogle af de mest ypperligere karakterskildringer jeg kan komme i tanker om i en nyere tv-serie. Jeg eeelsker Al Schwearengen!

 3. Hvis vi taler ren sci-fi, så vil jeg mene at den nye udgave af Battlestar Galactica er suverænt den mest gribende i nyere tid. Men ja, Joss Whedons serier er også i topkllasse.

  Fra hjemmefronten kan jeg berette, at Den Bedre Halvdel netop er kommet igennem begge de to dele af ‘A Storm of Swords’. Hun er ikke i tvivl om, at det er de klart stærkeste bøger i bogserien – og jeg er meget enig. Nu står hun så overfor ‘A Feast for Crows’. Jeg forsøger at nurse hende til at holde ud, så hun kan møde Jon og Tyrion igen i femte bog.

  PS. Og er enig med jer, at HBO Nordic er en sand fornøjelse.

  • Battlestar Galactica er min absolutte yndlingsserie, men Firefly gør det nu også ret godt (selvom den er alt, alt, ALT for kort!).

   Tror dog at jeg hopper i en helt anden genre mht. tv-serier, når jeg har set de sidste afsnit i sæson 2 af Game of Thrones – så er det nemlig endelig tid til at se The Wire :)

   • Du har helt klart noget at glæde dig til med The Wire! Den dissekerer på nydelig vis en masse problemer i det amerikanske (og vel nok også vestlige samfund) samtidig med at den elegant lader som om, at den er en ekstremt velproduceret politiserie ;) endnu et pletskud fra HBO.

  • Ja, Battlestar er også rigtig god, synes jeg. Dog var jeg lidt skuffet over, hvor bibelsk slutningen viste sig at være (uden at afsløre for meget for de, der ikke har set serien). Jeg synes, det blev lidt uvedkommende og måske en anelse for moraliserende i forhold til den myriade af interessante tematikker og velskrevne og velproducerede plots, som serien ellers byder på. På trods af mit lille forbehold er jeg dog i bund og grund rigtig glad for den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>