George R. R. Martins The Winds of Winter (Vinterens vinde) i 2013?

Om dette bliver den endelige forside til The Winds of Winter, ved jeg ikke. Men flot er den i hvert fald.

Om dette bliver den endelige forside til The Winds of Winter, ved jeg ikke. Men flot er den i hvert fald.

Læs et uddrag af George R. R. Martins The Winds of Winter.
George R. R. Martins successerie A Song of Ice and Fire har aldrig været noget eksprestog, hvad angår tempoet af udgivelser. Første bind i serien udkom i 1995, så vidt jeg husker, og nu her i 2013 ser det så ud til, at vi endelig skal have mulighed for at læse det andet sidste bind i serien, The Winds of Winter. Foregående bind, A Dance with Dragons (En dans med drager), udkom i 2011, og selvom det var god læsning, var jeg ikke udelt begejstret, som man kan læse ved at følge ovenstående link til anmeldelsen.

Det tegner dog lyst for Vinterens vinde, hvis man skal dømme efter uddraget, hvor vi følger Arianne af Dorne. Dorne-delen af plottet i George R. R. Martins serie er en af de handlingstråde, jeg godt kan lide. Der er noget ved det tørre, varme land med dets letpåklædte adel og vilde amazoneprinsesser, der tiltager mig. En art østlig mystik, der ligger og lurer under middelalderoverfladen måske. Derudover ser det ud til, at Arianne udvikler sig som karakter, for i uddraget har hun i hvert fald samvittighedsnag over noget, hun har gjort tidligere. Jeg siger ikke hvad for ikke at komme med spoilers. Men man kan læse det inde på George R. R. Martins hjemmeside, hvis man er interesseret. Uddraget af Vinterens vinde findes som sagt her. Til gengæld kan jeg ikke komme med en eksakt udgivelsesdato, da George R. R. Martin i vanlig minimalistisk stil blot har skrevet, at Vinterens vinde bliver udgivet i 2013 og ellers ikke noget. Men mon ikke mediemøllen begynder at køre, når datoen bliver officiel. Jeg håber bare, det bliver snart. I øvrigt har jeg ikke kunnet finde noget information om, hvornår sidste bind, A Dream of Spring (En drøm om forår / forårsdrømme?) udkommer. Men bitte lad det blive i 2014, så vi kan få sluttet den her maratonserie af.

Update 27. januar 2013: takket være en vaks læser i kommentarfeltet er jeg kommet helt i tvivl, om den dato jeg har fundet på George R. R. Martins hjemmeside er udgivelsesåret eller blot året for copyrighten. Man skal altså tage ovenstående med et gran salt. Men please, please please lad det være året for udgivelsen!

13 thoughts on “George R. R. Martins The Winds of Winter (Vinterens vinde) i 2013?

 1. Det er godt nyt! Ligesom så mange andre er jeg også bekymret for, at forfatteren stiller sutskoene, inden han får færdiggjort serien, så det vil være fint, hvis de sidste bøger snart udkommer 🙂

 2. Hvor pokker har du fundet den information? Jeg kan ikke finde nogen steder hvor Martin skriver hvornår bogen vil udkomme.

  Skal jeg være helt ærlig tror jeg ikke at det bliver i år. Det er to år siden at bog 5 udkom og jeg mener at have læst et sted at han skulle bruge mindst 3 år på at skrivenr. 6 fordi den ville blive en moppedreng på omkring 1500 sider.

  Men hvis det er rigtigt, så er det rigtigt godt og så vil jeg glæde mig.

  • Det står helt nede i bunden af uddraget, hvor det angives, at den skal udgives af Bantam Books. Men nu kommer jeg da helt i tvivl, om det bare er copyrighten, der gælder for 2013. Jeg må under alle omstændigheder hellere lige skrive et forbehold ind i indlægget. Tak fordi du holder mig på tæerne 🙂

  • Jeg vil tro at det bare r copyrighten for det tekststykke. Men øv. Jeg håbede lige at du havde fundet et hemmeligt sted der sagde hvornår bogen kommer. Vi kan vel ikke gøre andet end at væbne os med tålmodighed og så læse noget andet imens.

   • Jeg må skuffet erkende, at der er en vis sandsynlighed for, at du har ret. Grr … nu troede jeg lige. Men godt, du er vaks ved havelågen 🙂

 3. Som alle jer andre er jeg også spændt og venter med tålmodighed på den næste og næste vil gerne opdateres om nyheder hvornår den udkommer hilsen susanne

 4. Endelig skriv når og hvis der sker noget nyt! Har lige afsluttet “en dans med drager” og det er næsten ikke til at holde ud at tænke på at der kommer flere.. Ment sådan at jeg ville ønske de var her nu!!! Håber heller ikke at han ikke når de sidste bøger, der er så meget uafsluttet og historien er fantastisk… Det er ubeskrivelig hvordan man lever sig ind i sådanne bøger.. Jeg kunne aldrig undvære rigtige bøger!!

  • Jeg har det på nøjagtig samme måde. Desværre udkommer serien i et virkelig langsomt tempo med flere år mellem hvert bind. Men så snart jeg får nys om, at Vinterens vinde er på vej, skal jeg nok give lyd! Jeg glæder mig også som et lille barn 🙂

 5. Ja nu er vi da et godt stykke inde i 2014, så det ville da være skønt, hvis man havde næste bind i udsigt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *