HBONordic: Vikings

Vikingeserien Vikings får premiere på HBONordic den 4. marts 2013.
Vikings er instrueret af svenskeren Johan Renck, men serien er engelsksproget og minder i sin billedmæssige æstetik meget om Game of Thrones, hvilket giver god mening, når man tager i betragtning, at både Vikings og Game of Thrones indeholder optagelser fra Irland. Hvis man skal dømme ud fra nedenstående trailer, ser der også på indholdssiden ud til at være sammenfald, hvad angår seriernes fokus på voldelige konflikter, men Vikings foregår trods alt i vores verden i en historisk fortid, så jeg går ud fra, at den ikke på samme måde som Game of Thrones indeholder overnaturlige elementer – særligt ikke fordi serien er blevet til som en co-produktion mellem HBONordic og History Channel.

Ikke desto mindre ser den voldfed ud, og jeg vil virkelig gerne følge vikingen Ragnar Lothbrok og hans blodtørstige ransmænd på togt – så meget at jeg næsten med sikkerhed har besluttet at begynde at abonnere på HBONordic for at kunne så både Vikings og tredje sæson af Game of Thrones, som får premiere den 1. april. Åh, hvilket forår, vi går i møde! Lur mig i øvrigt lige, om der ikke kommer et interview med Johan Renck i Information – jeg så i hvert fald Informations filmkorrespondent, Christian Monggaard, tweete, at han sad og ventede på et opkald fra Johan Renck idag. Foreløbig må vi nøjes med at nyde traileren til Vikings – den virker super lovende, synes jeg! Jeg er fx ret vild med de kølige nuancer i billederne og den udbredte brug af low-key belysning. Eneste minus er det (i mine ører) lidt for technoprægede soundtrack.

Traileren fra HBONordics Vikings

Her er omtalen af Vikings fra forsiden af HBONordics hjemmeside.

I løbet af de seneste uger har vi haft premiere på en række nye serier og sæsoner inden for 24 timer efter den amerikanske premiere, heriblandt den prisvindende Girls, Enlightened og den nye actionspækkede serie Banshee af Alan Ball. I februar er har vi premiere på Borgia og d. 4. marts åbner vi op for den nye serie Vikings.

Den 1. april får den længe ventede 3. sæson af Game of Thrones premiere. På hbonordic.com har du naturligvis også mulighed for at se eller gense sæson 1 og 2.

HBO Nordic teamet

10 thoughts on “HBONordic: Vikings

  • Det lyder godt! Jeg har også hørt godt om Banshee fra andre. Er det i øvrigt ikke Søren Ulrich Thomsen der er med i den?

 1. Hey Sven skriver her da jeg ikke ved hvordqan jeg ellers skal kunne komme i kontakt med dig, så håber du ser det her…
  Har tænkt på om det ikke er ,uligt at lave et FORUM på din side så folk kan debattere derinde og selv komme med emner og spørgsmål til både dig og andre brugere?
  HÅBER det kunne lade sig gøre, jeg mener kan du lige forestille dig en tråd der diskutere “en sang om is og ild” eller andre nye spændende bøger / Serier :o)

  Håber du ser det her Hilsen Ivrig bruger :o)

  • Hej Kenneth, dejligt at høre, at du synes godt om bloggen :)

   Du skal have tusind tak for forslaget! Det er en god ide, synes jeg, og det skal da helt bestemt prøves af! Jeg prøver lige at finde ud af, om der findes et plugin til WordPress, som man kan bruge til at oprette et forum med. Du kender ikke tilfædigvis et?

   • Åhh, sorry. Nej det gør jeg ikke. Har en kammerat der laver hjemmesider, hvis du vil i kontakt med ham så sig bare til, men er bange for jeg ikke er til megen hjælp :-(
    Er glad for at du syntes godt om forslaget, jeg har flere gange stået og manglet andre læseres syn på tingene, eller en anbefaling af bøger i en bestemt genre osv. :-)

    • Hej Kenneth,

     Jeg prøver at google lidt til at starte med – der er ofte nogen, der har haft samme udfordring og har skrevet en vejledning. Det var bare, hvis du lige havde en eller anden genial løsning i tankerne, så kunne jeg jo lige så godt få den serveret på et sølvfad :)

     Og ja – det er helt klart fedt, hvis man selv lige kan starte en tråd om et eller andet, man synes er fedt!

  • Du har ret. Det er mig, der sjusker med navnene :P men fedt, at han gør det godt! Dansk tv rider virkelig på en bølge i udlandet i de her år :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>