Heartless på kanal 5. Ny dansk paranormal tv-serie

Billedet stammer fra Kanal 5' s hjemmeside.

Billedet stammer fra Kanal 5′ s hjemmeside.

Kanal 5 lancerer i efteråret 2013 tv-serien Heartless, der henvender sig til unge seere og leger med det overnaturlige.
I foråret 2012 kørte Kanal 5 en seertest på konceptet til Heartless. Jeg skrev om det, men dengang var det ikke sikkert, om serien ville blive til noget. Nu er jeg imidlertid faldet over en pressemeddelelse på Kanal 5’s hjemmeside, der bekræfter, at optagelserne er gået igang, og at serien får premiere i efteråret 2013. Heartless er skrevet af Nikolaj Scherfig og Morten Dragsted og instrueres af Natasha Arty. I hovedrollerne finder vi Julie Zangenberg og Sebastian Jessen, der spiller søskendeparret Sofie og Sebastian, der bærer på den byrde, at de er tvunget til at suge livet ud af andre for selv at overleve.

Setting for Heartless er kostskolen Ottmannnsgård, hvor Julie Zangenberg og Sebastian Jessen i skikkelse af Sofie og Sebastian tjekker ind som elever for hurtigt derefter at blive en del af det sociale spil, der foregår hver gang mere end ét menneske er samlet i en gruppe. At der ovenikøbet er tale om teenagere gør ikke muligheden for at lege med temperament og følelser mindre nærværende for manuskriptforfatterne, og Sofie og Sebastian kommer da også ifølge Kanal 5 til at udkæmpe nogle indre følelsesmæssige kampe. På den måde ser serien ud til at matche sin målgruppes identifikationspotentiale meget præcist.

Nu er der jo så tale om en gyserserie, så selve setting i form af Ottmandsgård spiller også ind med en hemmelighed og forfærdelig historie, der går 400 tilbage i tiden. Præcis hvad hemmeligheden er, må man vente med at få at vide, til man ser serien, men kombinationen af ungdommelige amoriner og skæbnebetonet, gammel gru skulle gerne ifølge Kanal 5 resultere i en serie, der behandler temaer som synd og tilgivelse, liv og død og ikke mindst kærlighed. Det er jo nogle udmærkede og eviggyldige temaer, som sagtens tåler at blive behandlet i værk efter værk efter værk. Og så er det jo bare udførelsen, det kommer an på. Her er det jo bare at vente og se. Jeg glæder mig i hvert fald til at finde ud af, hvad Natasha Arty og de andre får ud af materialet. Under alle omstændigheder synes jeg, det er fedt, at Kanal 5 binder an med en serie, der bevæger sig ud i det overnaturlige!

2 thoughts on “Heartless på kanal 5. Ny dansk paranormal tv-serie

    • Det mest præcise, jeg har kunnet finde, er bare “i løbet af efteråret”. Det er inde på den pressemeddelelse, jeg linker til i indlægget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *