Herlufsholm Fantasybogmesse – you rule!!!

De gamle munkeceller på Herlufsholm dannede en fantastisk ramme om min oplæsning.

Lørdag den 15. september startede jeg den gamle Saab, min kone og jeg farter rundt i til daglig, og drønede til Næstved, hvor Danmarks første deciderede bogmesse for fantasy løb af stablen. Det var med lidt sommerfugle i maven, at jeg lod den aldrende svensker æde landsdelenes kilometer, for i bagagerummet havde jeg et tornyster med manuskriptet til min nyeste roman, Aiglans Garde. Og det manuskript skulle jeg over at læse op af. Heldigvis havde jeg min kone med i bilen til at fortælle mig, at alting nok skulle gå godt. Og det gjorde det heldigvis også. De første, vi mødte på Herlufsholm, var nogle af de mange super søde og effektive hjælpere på messen. De tog straks hånd om os og viste os lidt rundt, og jeg følte mig hurtigt godt tilpas i de stemningsfulde omgivelser, der i dagens anledning var befolket af en myldrende blanding af messegæster, forfattere, omhyggeligt udklædte rollespillere og journalister. Med andre ord havde arrangementet den helt rigtige “summen”, som sådan en begivenhed skal have for at føles jae … rigtig.

Klokken 14 blev det så min tur. Jeg blev vist til rette i en gammel munkecelle, der i dagens anledning var omdannet til oplæsningsværelse. Her brugte jeg en god halv time i selskab med nogle af messegæsterne, og på baggrund af de nysgerrige spørgsmål, der fulgte efter min oplæsning, er det mit indtryk, at i hvert fald en god del af tilhørerne kunne lide det, jeg læste op. Og det er jo altid rart at mærke, når man præsenterer noget stof, der ellers ikke før har set dagens lys, for offentligheden!

Stor, stor ros til arrangørerne bag messen for et indbydende, venligt og ikke mindst kompetent og interessant arrangement med et dygtigt sammenskruet program, der behændigt blandede både de små og store danske fantasyforfattere. Det er herligt at en specialiseret messe på den måde formår at vise både bredden og dybden (så at sige) inden for det område, den beskæftiger sig med. Jeg håber, at Fantasymessen på Herlufsholm er kommet for at blive, og jeg håber, at jeg også ved senere lejligheder kommer til at opleve det privilegium, det er at gøre messen værd at besøge.

Og så en lille teaser: på messen deltog jeg ud over min oplæsning også i et specialarrangement for bloggere, som Rosinante og Co. havde arrangeret med den britiske paranormal romance forfatter Joss Stirling. Her fortalte hun om Soulfinders Sky, som Rosinante netop har oversat, og som udkom igår. Det var et vældigt interessant arrangement, og Joss Stirling er en kvinde med masser på hjerte. Jeg fortæller mere om Joss Stirling og arrangementet i et senere indlæg, så stay tuned. Over and out for nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>