Nu på dansk: “Ønskekræmmerens datter: Ildenglen” af Laini Taylor

Ildenglen af Laini Taylor er en meget rost amerikansk fantasy roman. Bogen er første del af en serie ved navn Ønskekræmmerens datter og dens originaltitel er Daughter of Smoke and Bone, men forlaget Bazar har købt de danske rettigheder og udgiver den under titlen Ildenglen her til lands. Jeg har modtaget et anmeldereksemplar fra forlaget, og efter at have læst rosende omtale af Laini Taylors roman flere steder på nettet, glæder jeg mig meget til selv at læse og anmelde bogen. Her er foreløbig et lille handlingsresume til de nysgerrige.

Ildenglen handler om den unge kunststudine, Karou – en pige med naturligt anlæg for magi. Historien tager sin begyndelse i Prags krogede gader, hvor Karou slår sine folder. Karou har knaldblåt hår fra naturens side, en skitsebog fyldt af monstre, som måske og måske ikke er virkelige, hun taler mange forskellige sprog – og ikke alle er menneskelige. Indimellem forsvinder hun på mystiske ærinder, som hendes omgivelser ikke ved noget om, og så ved hun desuden ikke, hvem hun selv er. Men det beslutter hun sig for at finde ud af. Dog lurer faren lige om hjørnet, for det er ikke kun Karou, der huserer i Prags gyder. Også væsner fra en parallel verden har hjemme her, og Karou er i færd med at blive fanget i en ældgammel og brutal krig mellem disse overnaturlige eksistenser. Hun kommer til at befinde sig i en krig mellem dæmoner og engle, og fra en brutal fortid dukker en gammel kærlighedshistorie op. Det skal så vise sig, om Karou fortryder, at hun på den måde opsøgte sandheden om sig selv eller ej.

Personligt synes jeg, det lyder rigtig lovende. Prag er en smuk og mystisk gammel by, og den burde fungere perfekt som ramme for en paranormal romance-fortælling af den type, Laini Taylor har bedrevet. Ildenglen udkommer ifølge de oplysninger, jeg ligger inde med den 10. oktober 2012, og jeg glæder mig som sagt til at læse og anmelde bogen her på bloggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>