Jeg skal læse op på fantasybogmessen på Herlufsholm

Det pæne billede er respektfuldt lånt fra Fantasybogmessens hjemmeside

Som jeg tidligere har skrevet, afholdes der den 15. og 16. september 2012 en fantasybogmesse på Herlufsholm. Og nu er der gode nyheder i den forbindelse: jeg skal læse op af min fantasyserie, Abaddons Arv. Jeg regner med at læse op af både Vraggods, der udkom i 2010 og Aiglans Garde, der udkommer i efteråret 2012. Oplæsningen finder sted lørdag den 15. september kl. 13.30 i de gamle munkeceller, som ligger i kælderen på Herlufsholm. Så vidt jeg er orienteret følger jeg umiddelbart efter Kenneth Bøgh Andersen, der ligeledes kommer og læser op derovre. Lad mig bare sige det, som det er: jeg glæder mig fuldkommen eminent meget! Det bliver en kæmpe oplevelse, og jeg håber på at komme til at møde nogle af mine læsere derovre – både dem der følger bloggen her, og dem der læser mine romaner.

Lidt baggrund om fantasybogmessen på Herlufsholm
Fantasybogmessen på Herlufsholm er tænkt som en pendant til fx krimimessen i Horsens, og med tiden tror jeg på, at den har potentiale til at blive rigtig stor, da mange danskere læser fantasy. Faktisk tror jeg på, at besøgstallet allerede det første år kan gå hen at blive godt, hvis bogmessen får den rigtige omtale. Mange af de større forlag – heriblandt Gyldendal og Tellerup – har meldt deres ankomst, og både Kenneth Bøgh Andersen, Josefine Ottesen og Jim Lyngvild dukker, så vidt jeg ved, også op. Men det er ikke det bedste. Det bedste er, at genrens underskov ifølge mine oplysninger også er inviteret. Heriblandt mig selv og en række mindre forlag. En sådan åbenhjertig og favnende attitude er i mine øjne guld værd for en genre, der som fantasy har så bredt et spektrum af forskellige bøger at byde på. Med det mener jeg, at genren henvender sig til både unge, børn, og vokse, og at den har en kæmpe underskov af meget forskellige subgenrer: dark romance, high fantasy, åben fantasy, historisk fantasy, sword and sorcery, steam punk heroisk fantasy og måske sågar endda magisk realisme, hvis man tager de rigtig bredspektrede genrebriller på (her vil nogle dog nok være uenige med mig, og det kan jeg ikke fortænke dem i). Hvis man gerne vil favne det hele og præsentere genren for messens publikum i al sin diversitet, er det ikke nok at fokusere udelukkende på bestsellerne (som selvfølgelig skal være med). Nej, så skal man have de mindre spillere med også – præcis som arrangørerne har sørget for at gøre. Stor ros til folkene bag fantasybogmessen for at agere på den måde! Jeg glæder mig helt utrolig meget til at komme til Herlufsholm og opleve messen selv!

2 thoughts on “Jeg skal læse op på fantasybogmessen på Herlufsholm

  1. Halløj, den messe havde jeg da overset – men den er straks skrevet ind i kalenderen! Skønt initiativ – og spændende med din oplæsning. Hvor lang tid regner du med at have til sådan et arrangement (altså i oplæsningstid?)

    • Ja, det er et super fedt initiativ med den messe. Glæder mig rigtig meget.

      Det bliver ca. 20 – 30 minutters oplæsning. Regner med at bruge de sidste fem minutter på spørgsmål, hvis nogen vil spørge om noget. Ellers læser jeg bare videre :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>