Kongernes Kamp er udkommet

I fredags den 8. juni 2012 udkom andet bind i den danske oversættelse af George R. R. Martins serie En sang om is og ild. Bog nummer to bærer titlen Kongernes Kamp og har originaltitlen A Clash of Kings. Den lækre alliteration i titlen er altså bibeholdt i oversættelsen. Kongernes Kamp kan købes i de fleste danske online-boghandler. Hvis man vil være nogenlunde sikker på at lave en god handel, er det en god ide at smutte ind på bogpriser.dk, der samler priserne fra mange af de store boghandlere og giver dig totalprisen med fragt. Hvis man føler sig lidt fattig, kan man i øvrigt læse serien på engelsk, da det er noget billigere at købe de engelske paperbacks eller e-bøger, end de danske oversættelser. Dog vil jeg gerne slå et slag for oversættelserne, for det er altså temmelig rart, at det danske marked begynder at åbne sig i forhold til fantasy for voksne. Jeg har selv købt bind 1, Kongernes kamp, som ebog, selvom jeg har den engelske paperback.

Under alle omstændigheder vil jeg ønske god læselyst! Jeg har læst serien på engelsk, og selvom den sine steder kan blive en anelse lang i spyttet, er det alligevel en af de bedste fantasyserier, jeg nogensinde har haft fingrene i. Så skynd dig at købe den, før din nabo gør det! Eller det er vist egentlig noget sludder. Måske har du en venlig nabo. Og så kan du jo låne den af ham eller hende. Hmm … søndagspjatteriet sætter ind. Jeg slutter her. See you later.

3 thoughts on “Kongernes Kamp er udkommet

 1. Hejsa
  Jeg er en total novice indenfor fantasy genren. For nogen tid siden læste jeg Twilight bøgerne og fandt ud af, at det var lige mig.

  I mors dags gave fik jeg så Game of thrones af min mand, og den synes jeg også er rigtig god. Så nu tænker jeg, at fantasy genren måske er noget jeg skal udforske noget mere.

  Jeg har ledt lidt på nettet, og er i den forbindelse faldet over din blog. Dine beskrivelser af bøgerne er let forståelig, selvom man ikke er en kender indenfor universet.
  Men jeg synes stadig det er svært, bare at skulle kaste sig ud i en tilfældig bog. Også fordi jeg “skal” købe dem. (Hvis jeg først har læst en bog, så vil jeg ikke aflevere den tilbage, hvilket ikke harmonerer med bibliotekskonceptet).

  Har du et godt tip til en bog serie eller fantasy genre, når man godt kan lide Twillight og Game of Thrones, men ikke vil læse på engelsk? (udover selvfølgelig de resterende i A Song of Ice and Fire serien)
  Håber det er ok, at spørge via dit indlæg? kender ikke reglerne for god opførsel ift. blogs :-)

  Med venlig hilsen Iben

  • Hej Iben,

   Det er helt ok at spørge via et indlæg. Jeg har jo bloggen, fordi jeg elsker at snakke om fantasy :)

   Hvis du ikke har lyst til at læse fantasybøger på engelsk, begrænser det udvalget lidt, samtidig med at det bliver en dyrere fornøjelse, end hvis du køber engelske paperbacks. Men det er bestemt ikke umuligt! Et rigtig godt sted at gå videre fra Harry Potter og Song of Ice and Fire er fx med forfatteren Patrick Rothfuss. Han har foreløbig udgivet to ud af tre bøger i en trilogi, der er temmelig fantastisk. Det danske forlag Tellerup oversætter Patrick Rothfuss’ bøger, og jeg har skrevet om dem her, hvis du gerne vil vide lidt mere. Ud over Patrick Rothfuss oversætter Tellerup også en forfatter ved navn Trudi Canavan. Jeg har kun læst én af hendes bøger, som jeg syntes ramte et lidt yngre publikum end mig selv. Men objektivt set var den ganske velskrevet, selvom hun ikke er helt så dygtig som Patrick Rothfuss (hvilket få forfattere er). Du kan læse om Trudi Canavan her.

   Ud over de to ovenstående forfattere skriver jeg også selv fantasy. Og i og med at mit modersmål er dansk, er vi ude over problematikken med engelsksprogede bøger. Hvis du kan lide både Harry Potter og A Song of Ice and Fire, er jeg ret sikker på, at du også vil være underholdt af min fantasyserie. Den hedder Abaddons Arv, og du kan læse mere om den her. Indtil videre er kun første bind på markedet, men andet bind kommer i efteråret 2012. Du kan købe første bind i serien for kun 150 kr. på fx Saxo.com. Kort sagt er der tale om high fantasy henvendt til voksne. Dvs. handlingen foregår i en fiktiv verden, som jeg har bygget op fra bunden, og at omfanget og intensiteten af begivenhederne tager til, efterhånden som handlingen skrider frem.

   Håber, det var til lidt hjælp? Du må i hvert fald have rigtig god fornøjelse med fantasygenren. Men pas på – når først man kommer igang med at læse fantasy, er det altså ret svært at stoppe igen ;)

 2. Hej Iben

  Nu er det jo ikke sådan, at du “skal” købe bøgerne – selv de engelske udgaver kan bestilles hjem til dit lokale bibliotek via bibliotek.dk – bare et tip :-) Jeg vil i øvrigt gerne bakke op om Svens anbefaling af Trudi Canavan – har læst flere af hendes bøger, og de er let fordøjelige. Og Rothfuss er også glimrende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>