Kragernes rige

Forsiden er de også sluppet ret godt fra!

Forsiden er de også sluppet ret godt fra!

Fantasy på dansk: A Feast for Crows bliver til Kragernes rige
Så har den fjerde bog i George R. R. Martins successerie En sang om is og ild fået både titel og udgivelsesdato. Romanen udkommer 1. maj 2013, og den kommer til at bære den danske titel Kragernes rige, der er en fortolkning af det engelske A Feast for Crows. Jeg har selv ved en tidligere lejlighed været med til at gætte på, at titlen kunne blive “Krageføde”, så helt rigtigt ramte jeg ikke. Ikke desto mindre synes jeg, titlen ligger godt i munden, så tillykke til Gyldendal med den. Udgivelsestidspunktet er nok heller ikke helt tilfældigt, da tredje sæson af Game of Thrones netop nu ruller over de amerikanske tv-skærme – og mange danske ditto vil jeg tro. Selv har jeg endnu ikke fået set noget af tredje sæson, men det KAN altså ikke for længe, inden jeg skal igang. Jeg har jo gået og glædet mig som et lille barn. Problemet er bare, at et afsnit varer så kort tid. Og efterhånden er den eneste måde at se tv-serier på jo at sluge dem kæmpestore maratonsessioner. Nå, men mere om det en anden gang og tilbage til emnet, for forsiden skal også lige have en kommentar med på vejen: jeg er ikke helt så imponeret, som jeg var af den til En storm af sværd, der var en lille smule mere dyster, skæbnesvanger og dynamisk. Det er nok mest dynamikken, der er tonet en anelse ned i den nye pga. den måde, lyset falder på. Ikke desto mindre synes jeg, den er flot og formidler den rigtige fornemmelse af fantasy.

Her er forlagets egen beskrivelse af handlingen i Kragernes rige

Kragernes rige er den fjerde bog i George R.R. Martins skelsættende serie En sang om is og ild.

Et splittet kongerige har omsider fred i sigte. Det virker for godt til at være sandt: Efter århundreders bitter strid og skæbnesvangre forræderier tvinges de syv magter, som deles om landet, til en usikker våbenhvile. Tilsyneladende . Efter den uhyrlige kong Joffreys død hersker Cersei nu som regent i Kongshavn. Robb Starks død har knækket rebellerne i nord, og hans søskende er spredt rundt om i hele kongeriget som frø på den golde jord. Der er stadig enkelte personer der gør krav på den engang så eftertragtede Jerntrone, men de er enten for svage eller for langt borte til at gøre deres krav effektivt gældende. Krigen, der i sit raseri var uden for kontrol i så lang tid, har fortæret sig selv. Efter hvert kulminerende slag varer det ikke længe, før de overlevende, fredløse, overløbere og ådselædere begynder at samle sig for at pille kød af de dødes knogler og myrde andre for at bemægtige sig rovet.

De menneskelige krager i De Syv Kongedømmer samles ved et festmåltid af aske. Der bliver planlagt dristige nye komplotter og dannet farlige nye alliancer, og overraskende ansigter – nogle velkendte, andre viser sig kun i forbigående – dukker frem fra en ildevarslende skumring af forgangne slag og kaos for at tage udfordringerne op, der venter ude i fremtiden. Det er en tid, da de kloge og ærgerrige, de svigefulde og viljestærke erhverver sig de færdigheder det skal til for at overleve i de skrækindjagende tider, der venter dem. Tiden er inde til for adelige og borgere, soldater og troldmænd, snigmordere og vismænd at gå sammen og sætte deres liv og lykke på spil. – For i kragernes rige er der mange om rovet – men kun få vil overleve.

Det amerikanske tv-selskab HBO er som bekendt i gang med en meget rost filmatisering under serietitlen Game of Thrones.

7 thoughts on “Kragernes rige

 1. FANTASTISKE NYHEDER! Glæder mig som en lille dreng til juleaften :o)
  FØR jeg begyndte på serien,havde jeg kun læst en lille håndfuld bøger, og jeg syntes ærligt talt at selvom starten var spændende så var den samtidig for detaljeret. For EJJJ hvor var der mange ubetydelige detaljer, men nu hvor jeg har læst en del bøger efter de tre første bøger har jeg fundet ud hvor vigtige de egentlig er, for man kender virkelig hver enkelt person SÅ godt at det er helt utroligt, og det er noget INGEN anden bog kan leve op til!
  SUVERÆNE bøger!

  • Ja, det er super vigtigt med detaljer både i forhold til karakterer og verdensopbygning. Da jeg nåede “A Dance with Dragons”, blev det lidt for meget med detaljerne for mig, men indtil da har det bare været doseret helt perfekt. Jeg elsker virkelig den serie!!!

 2. Alt taler efterhånden for, at jeg får læst den her serie (tv-serien er jo formidabel og overlegen i sin production!), men på samme tid frygter jeg al den her positive omtale hyper i sådan en grad, jeg bliver skuffet. Men skal skam nok få dem læst, når jeg engang er færdig med et par af de andre store serier jeg er i færd med. :)

   • De er SÅ meget federe end serien! Lover dig for du ikke bliver skuffet, og du får er MEGET større bekendtskab til alle karakterene ! Det er uden tvivl de bedste bøger jeg har læst! Kom så i gang :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *