Made Flesh af Lars Kramhøft og Tom Kristensen

Made Flesh graphic novel Lars Kramhoeft Tom KristensenMade Flesh er en graphic novel i gysergenren forfattet af Lars Kramhøft og tegnet af Tom Kristensen.
Jeg mødte Lars og Tom på Fantasticon 2013 i København. De to mænd stod i festivalens linoleumsbeklædte gang ved et helt almindeligt bord med en ikke helt almindelig last. Det første, der sprang i øjnene, var en kæmpe kandelaber med levende, dryppende lys. ‘Aha, gotik’, tænkte jeg. Og så: ‘det er da ikke så tosset’. Det næste, jeg fik øje på var en bog, på hvis forside var tegnet et hus i i en skitseagtig streg. Farverne var holdt i det brun-rødlige – som blod der størkner – og over huset svævede et åndesyn af en halvvejs transparent edderkop i samme farveskala. Titlen på bogen var “Made Flesh”. Altså: kandelaber, sort dug, blodig streg og lækker titel. Jeg var fanget. Det næste, jeg gjorde, var derfor at gå direkte forbi. For desværre havde jeg nogle ting, jeg skulle nå, inden jeg selv var på programmet.

Nogle ruder fra starten af Made Flesh. En fortrængt, men ikke glemt rædsel fra barndommen trænger sig på.

Nogle ruder fra starten af Made Flesh. En fortrængt, men ikke glemt, rædsel fra barndommen trænger sig på.

Dit værste mareridt – forfattet af 2x svigermors drøm
Senere på dagen havde jeg bedre tid og stoppede ved Lars Kramhøfts og Tom Kristensens bord. Deres graphic novel, Made Flesh, viste sig at være frugten af et længere samarbejde med Lars Kramhøft som forfatter og Tom Kristensen som tegner. De to herrer var overordentlig flinke og imødekommende – svigermors drøm på den gode måde – og det er næsten svært at forestille sig, at to så uprætentiøse mennesker har produceret en så trykkende og klaustrofobisk historie. Det skal i øvrigt på dette tidspunkt siges, at jeg endnu ikke har læst Made Flesh til ende, men jeg er igang, og det lover allerede nu temmelig godt, hvad angår uhyggefaktoren. I øvrigt er der tale om et ægte idealistisk projekt, idet Lars Kramhøft og Tom Kristensen selv har skudt penge i trykningen for at sikre sig, at kvaliteten af bogen er tilstrækkelig høj. Og dette er lykkedes til fulde, mener jeg!

Til højre et eksempel på tegnestilen. Jeg er selv ret vild med farvevalget, og også tegningernes komposition er ret vellykket synes jeg. Fx formidles den følelsesmæssige afstand, der er ved at opstå mellem hovedpersonerne i bogens start rigtig godt i øverste rude ved den måde, de er placeret i sengen på. Nu glæder jeg mig til at læse Made Flesh færdig, så jeg kan få lavet en rigtig anmeldelse.

Fakta om Made Flesh
Made Flesh er skrevet på engelsk, men foregår i Danmark. Hovedpersonen er en ung arkitet ved navn Michael, hvis barndom var præget af overnaturlige hændelser. Disse hændelser influerer ham stadig, selvom han er blevet voksen. Her er bagsideteksten:

A young architect named Michael must travel back to the haunted mansion of his childhood to uncover the secrets of a past that still haunts him. Together with his girlfriend Michael embarks on a journey down memory lane that soon turns into a very real, and very dangerous struggle against a force from beyond the grave determined not to let Michael escape again …

Lars Kramhøfts hjemmeside.
Tom Kristensens hjemmeside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *