Ny dansk fantasy på Fantasticon

Billedet er skamløst sakset fra Fantasticons hjemmeside.

Billedet er skamløst sakset fra Fantasticons hjemmeside.

Fantasticon 2013 løber af stablen 7-8 september. Jeg deltager i et panel med bl.a. A. Rune, hvor vi diskuterer ny dansk fantasy.
Dette års Fantasticon i Valby Kulturhus byder bl.a. på et panel med A. Rune (forfatter af Natdværgen), Toke Riis Ebbesen fra Forlaget Replikant samt jeg selv, der taler om ny dansk fantasy af den slags, der henvender sig til voksne.

A. Rune skriver som sagt fantasy, ligesom jeg selv gør, mens Toke Riis Ebbesen driver forlagsvirksomhed med fokus på elektroniske udgivelser. Temaet er som sagt dansk fantasy for voksne, og jeg regner med, at vi nok skal komme til at berøre den holdning, der længe ser ud til at have floreret blandt mange forlag her til lands. Nemlig at dansk fantasy er for børn. Personligt ser jeg lidt grøde i andedammen, der gør, at billedet nok ikke længere er helt så sort / hvidt. Men når vi snakker fantasy på det danske marked, er ungdomsfantasy stadig meget populært, selvom der er mange voksne læsere af fantasy.

Jeg håber dog, at ovenstående ikke bliver eneste emne, for selvom det kan være problematisk, kan det også hurtigt blive lidt selvpinende for sådan en som mig, der har valgt at skrive for voksne, hvis jeg skal tænke alt for meget på det. Valget er jo mit, og jeg traf det bestemt ikke med lukkede øjne. Derfor håber jeg også meget på, at vi kan komme ind på, hvad det egentlig er, fantasygenren kan. Både når den er skrevet med dansk som originalsprog, og sådan set også hvis den læses på engelsk. Men jeg må hellere stoppe her og gemme lidt til på lørdag, hvor vi er på i lokale 1 på messen. Og det er klokken 12 nul dut. Kom og hør os. Så bliver vi rigtig glade! I mellemtiden vil jeg gå og summe lidt over emnet. Vi ses forhåbentlig på Fantasticon.

One thought on “Ny dansk fantasy på Fantasticon

  1. Nøj, hvor spændende! Og nøj, hvor ærgerligt jeg ikke kan troppe op og deltage.

    Kan man være så fræk at bede dig komme med en opsummering efter arrangementet, så man kan læse, hvad I snakkede om? :)

    Har ikke fået læst Aiglans Garde endnu, men med al den positive omtale, vil jeg forsøge at komme lidt hurtigere til det. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>