Ny fantasyroman: “Slægters Kamp” af Christiane Hoff Kindberg

Slaegters kamp christiane hoff kindbergForlaget Mellemgaard, der gør meget i fantasy, har netop sendt en ny fantasy bog på gaden. Den er skrevet af Christiane Hoff Kindberg, der ifølge forlagets præsentation er uddannet lærer og arbejder på en friskole. Christiane Hoff Kindberg føjer sig dermed til rækken af andre kvindelige fantasyforfattere, der dukker op i den danske underskov i disse år. Senest har jeg fx anmeldt Eva Egeskjold her på bloggen, og tidligere har jeg omtalt Julie Kristine Knudsen og hendes Blodets farve.

Slægters kamp er endnu så ny, at jeg ikke har læst en anmeldelse af den, så jeg har ikke rigtig nogen ide om kvaliteten, men der er jo altid beskrivelsen på forlagets hjemmeside. At dømme efter den er der tale om klassisk fantasy med en ung helt, der beslutter sig for at kæmpe i det godes tjeneste og derefter modnes og vokser med opgaven. Den slags fantasy bøger kan være rigtig udmærkede – fx er jeg, som tidligere indrømmet her på bloggen, ret nostalgisk forhold til Robert Jordans Wheel of Time serie, der har samme setup. Nedenfor har jeg gengivet, hvad der står på forlagets hjemmeside om bogen. I parentes bemærket virker det lidt sjusket, at punktummerne står midt mellem sætningerne med et mellemrum til hver side. Men det er forhåbentlig bare en fejl på forlagets hjemmeside.

Her er, hvad Mellemgaard skriver om Christiane Hoff Kindbergs Slægters kamp:

Skrevet af Christiane Hoff Kindberg. Den unge gadedreng Kjartan Ture vælger at gøre oprør mod Waclawslægtens fæle regime, da han en aften overværer en frygtelig dåd blive begået af Waclawvægtere.

Waclawslægten, der er gemen og brutal, hersker hensynsløst over havnebyen Eve Lavard, så dens borgere lever i konstant frygt og bliver undertrykt bag byens tykke mure. Fyrstens vægterorden, der er mistroisk og nederdrægtig, patruljerer de smudsige gader og slår hårdt ned på det jævne folk.
Den unge gadedreng Kjartan Ture vælger at gøre oprør mod Waclawslægtens fæle regime, da han en aften overværer en frygtelig dåd blive begået af Waclawvægtere.
Sammen med sine venner, den lystige Tias og den blide Schanne, kaster de sig hovedkulds ud på en farefuld rejse mod storstaden Cennet i nord, hvor de kommer ud for en række stormfulde begivenheder, der vil forandre deres liv for altid.
Kjartan må træffe nogle svære valg, nogle viser sig at være letsindige og dumdristige, andre at være skæbnesvangre og altafgørende .

Uddrag af bogen:
“Folk skreg, og løbende fodtrin hørtes, men det var vanskeligt at høre, hvilken retning de kom fra. Jeg stivnede. Kom der nogen? Nej, det var bare min fantasi. Jeg lyttede . Jo, der kom nogen . Røgen var slørende tyk, og jeg kunne intet se, men fodtrinene kom nærmere . En høj, mørk skygge blev mere og mere synlig i røgen, og pludselig stod vedkommende lige foran mig. Det lod dog ikke til, at han havde opdaget mig endnu.
Jeg blev, hvor jeg var, jeg rørte mig ikke. Jeg blev siddende på knæ på jorden og stirrede på den høje, bevæbnede mandsperson, der ikke kunne være andet end en vægter. Min puls rasede og dunkede, hænderne var kolde, og jeg gøs .”

Om forfatteren:
Christiane Hoff Kindberg, født i Ribe i 1982. Begyndte at digte og skrive historier som femårig. Har en stor passion for at læse og skrive. Nyder at synke ned i fantasiens verden, sætte ord på tankerne og gøre dem levende. Blev uddannet lærer i 2008 og arbejder på en friskole.

One thought on “Ny fantasyroman: “Slægters Kamp” af Christiane Hoff Kindberg

  1. Hej drenge og piger, ved godt det måske ikke er stedet alle ser det, men da der ikke er noget forum (endnu, hehe) så ville jeg skrive det her. Den 1 maj skulle den 4 bog i serien “en sang om is og ild” udkomme på ddansk under titlen “kragernes rige” fantastisk nyt ! Tjek cdon.com under fanen bøger for flere detaljer :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *