Ny science fiction tv-serie: Continuum

Der er rigtig gang i de fantastiske genrer på tv-serie-fronten lige nu. Lad mig blot nævne i flæng: Fringe, Game of Thrones, True Blood, Revolution. Et af de nyeste skud på stammen hedder Continuum og ser rigtig lovende ud!

Continuum, der havde premiere 27. maj på Showcase, handler om en agent (Rachel Nichols) fra år 2077, som transportes tilbage til år 2012 i jagten på en gruppe terrorister, som er flygtet til vor tid for at undgå dødsstraf. Sagen er nemlig den, at i år 2077 er de fleste nationalstater brudt sammen, og verden regeres af gigantiske firmaer, der opretholder orden vha. udbredt overvågning og kontrol. Med andre ord er der tale om et dystopisk samfund. Terroristerne – der som de fleste andre terrorister ser sig selv som frihedskæmpere – har myrdet ganske mange mennesker i deres forsøg på at komme megakapitalisterne til livs, og nu er de taget til år 2012 for at fortsætte kampen. Men Rachel Nichols er i hælene på dem. Spørgsmålet er bare, om det i virkeligheden er terroristerne, der kæmper for de gode værdier …?

Efter at vi siden 9/11 i de fleste vestlige lande har givet efterretningstjenesterne friere tøjler til at overvåge folk (fx logningsdirektivet i DK), er det meget naturligt, at overvågningstematikken nu begynder at blive behandlet af kulturlivet. Jeg håber bare, at Simon Barry (der står bag Continuum), formår at få masser af bid og (nuanceret) samfundskritik flettet ind i Continuums detektivhistorie, der i parentes bemærket ser ud til at være ganske fundamentalt spændende i sig selv.

Tak til den af bloggens faste læsere, som henledte min opmærksomhed på Continuum. Du ved, hvem du er.

Her er traileren til Continuum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *