Ny udgivelse: scifi-krimien “Blå lys” af Jon Brændsgaard Toft

Blaa lys af Jon Braendsgaard ToftJon Brændsgaard Toft udgiver 30. september scifi-krimien Blå Lys.
Tidligere har jeg anmeldt Laya af Jon Brændsgaard Toft her på bloggen, og den var jeg positivt indstillet over for. Laya er klassisk ungdomsfantasy med et parallelunivers, men med Blå lys skifter Jon Brændsgaard Toft genre, så det basker, idet hans nye roman ifølge pressemeddelelsen fra forlaget (Mellemgaard) blander scifi og krimi. Sjovt nok har jeg for kort tid siden anmeldt Peter F. Hamiltons The Great North Road, der blander nøjagtig de samme genrer, og det fungerede vældig godt. Om Blå lys når samme skyhøje internationalt succesfulde fortællekvalitet, må tiden vise. Det gør den jo nok ikke, idet Hamilton er i en klasse for sig. Men mindre kan bestemt også gøre det. Og så foregår den i Århus, der både er undertegnedes og Jon Brændsgaard Tofts hjemby, så hvis man er fra det østjyske tilfører det sikkert fortællingen lidt ekstra krydderi. Jeg er desværre for presset på job og den slags til at anmelde Blå Lys, når den udkommer, men neden for findes forlagets omtale.

Her er forlagets omtale af Blå Lys. Først et tekstuddrag og dernæst lidt om bogen

„Jens Thorstrup trådte længere frem. Det var ikke noget behageligt syn. Det var lig aldrig, men dette her var langt det værste, han havde oplevet. Kroppen bestod kun af indtørret hud og knogler, hvis konturer tydeligt kunne ses. Hvis den afdøde så bare havde haft et uskyldigt fredfyldt ansigt, kunne Thorstrup have levet med, at manden formentlig var død af sult et sted. Men hovedet var vredet bagover, og mun- den stod åben, som om hans sidste skrig endnu ikke var ophørt. Øjnene var sunket langt tilbage, så kun et kranium omtrukket med læderagtig tørret hud udgjorde ansigtet. Det var komplet umuligt at identificere personen ud fra udseendet alene.“

Blå lys er en krimi, der med et strejf af science fiction udspiller sig i Aarhus, Jon Brændsgaard Tofts hjemby. Han er født i 1986 og har siden femtenårsalderen skrevet fiktion. Blå lys er hans syvende roman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *