‘Nymphana – blodets farve’ af Julie Kristine Knudsen

Jeg faldt lige over denne omtale af en ny dansk fantasy bog for unge af en debuterende forfatter ved navn Julie Kristine Knudsen. Så vidt jeg kan se, er der tale om åben fantasy – altså den del af fantasygenren som vi kender fra fx Harry Potter bøgerne, hvor handlingen foregår både i vores kendte og virkelige verden og i en fiktiv verden. I hvert fald lyder det sådan, når man læser handlingsreferatet i den anmeldelse, jeg linker til ovenfor:

Aila er en ung lyselver, bosat på den lyse halvdel af øen Nymphana. Hele sit liv har hun kæmpet med tanken om, hvorfor hun ser anderledes ud end resten af sit folk, og hvorfor hun har kræfter, som ingen af de andre lyselvere kender til. Gabríl er en ung tjener på perleslottet. Han er sortelvernes prins’ højre hånd, og den eneste af sortelverne der har bevæget sig over på den lyse halvdel af Nymphana, af en anden grund end handel. Professor James Kingsford er et menneske og er forsker i paranormale fænomener på Devry University i Florida, han har brugt det meste af sit liv på at forske i fænomener og hændelser, der ikke kan forklares.

Nymphana – blodets farve er udkommet i november 2011, så der er tale om en helt spritny fantasy bog. Inde på kulturforunge.dk, hvor jeg fandt den, giver de den som sagt rosende ord med på vejen. Bogen er ikke specielt dyr. Find den billigste pris her.

5 thoughts on “‘Nymphana – blodets farve’ af Julie Kristine Knudsen

  1. Den hedder nu blodets farve og ikke blodets bånd som overskriften antyder,men mange tak for de fine ord :)

    Mvh Julie Kristine Knudsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *