Outlander: ny tv-serie fra Starz

Hovedrolleindehaveren i Outlander, Catriona Balfe.

Hovedrolleindehaveren i Outlander, Catriona Balfe.

Den amerikanske kabelkanal Starz er på vej med en ny fantasyserie med titlen Outlander.
Ifølge denne artikel på Daily Mail er Outlander en blanding af fantasy og science fiction. Historien handler om sygeplejersken Claire, der under Anden Verdenskrig ved et tilfælde kommer til at rejse tilbage i tiden til 1700-tallets Skotland. Her bliver hun fundet af McKenzie-klanen, der tror, hun er britisk spion. Ikke nogen sjov situation. Som en yderligere del af sine prøvelser bliver hun tvunget til at gifte sig med den skotske kriger Jamie Fraser (spillet af Sam Heughan) og ender således med både at være gift i både det 20. og 19. århundrede.

På den front virker det dermed umiddelbart som om, der er lagt op til noget romantik, og med tanke på nogle af de andre serier Starz har produceret (fx Spartacus), kunne man godt forestille sig, at der bliver lavet nogle dampende hede sexscener, der skal trække husarerne til. Herudover er der et helt klart fantasyelement tilstede i form af tidsrejsen, der sker gennem nogle gamle kultiske sten, så mon ikke der også kommer til at være en eller anden form for overnaturligt element, der driver en del af plottet og fungerer som et ekstra krydderi i seriens univers? Det er gætværk fra min side, men det ville give god mening at tilsætte sådan et element til en historie, der i forvejen indeholder både romance og masser af konfliktpotentiale. Nu må vi se. Optagelserne er i hvert fald begyndt, og serien får ifølge IMDB premiere i 2014.

8 thoughts on “Outlander: ny tv-serie fra Starz

 1. Seriens plot lyder sgu lidt festen i mine ører, men hvem ved? Man skal jo ikke skue hunden og sælge skindet…

  Jeg tror i øvrigt, du er 100 år galt på den, efter at have fulgt dit link. Det er ikke 1800-tallet, men derimod 1700-tallet, hun bliver sendt tilbage til. (18th century = 18. århundrede = 1700-tallet).

  details, details :-) Håber det går godt med den bette.

  • Jøsses du milde altså. Taaark for det. Det retter Sjuskedorthe her lige :)

   Enig med dig i, at der mangler lidt kød på plottet i beskrivelsen, men det kan forhåbentlig komme med detaljerne. En borgerkrig virker umiddelbart som en stærk setting på mig, hvis den udnyttes til at fortælle en nuanceret historie. De skal bare passe på, der ikke bliver FOR meget kærlighedspladder …

 2. Ja, det hele lyder på papiret lidt vildt, og det ER det også, men på den fede måde 😉 Læs serien, den kan virkelig anbefales.den findes ikke på dansk, men engelsk, og svensk mener jeg.Undrer mig meget at der ikke er et forlag i DK der har taget den op..(Hermed en opfordring)

  Link til Diana Gabbaldons website her, med oplysninger om serien;
  http://www.dianagabaldon.com/books/outlander-series/
  Se evt.ogsåhendes side på Facebook;
  http://www.dianagabaldon.com/books/outlander-series/

 3. Er der nogen der ved hvornår og hvor man kan finde udgaven på dansk, har set nogle afsnit af tv serien og er blevet ret interesseret i at læse bøgerne :)

 4. Jeg er ved at læse den danske udgave, men synes den er skuffende i forhold til originaludgaven. Ting som jeg husker fra originalen mangler i oversættelsen, og nogle ting (som ikke burde være særlig vanskelige at oversætte), er forkert oversat. Og så mister den meget af charmen ved det skotske ved at blive oversat. Originalen var svær for mig bl.a pga det skotske, men jeg synes, det er værd at læse den fremfor oversættelsen. Jeg har lånt begge udgaver på biblioteket, men skulle jeg vælge at købe købe, bliver det klart den engelske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *