Prince of Thorns bliver julelæsning

Prince of Thorns Mark LawrenceI år får Blæksprutten og Svikmøllen konkurrence af dyster fantasy fra Mark Lawrence.
Eller det tror jeg i hvert fald. At der er tale om dyster fantasy altså. For jeg ved reelt ikke andet om Mark Lawrences fantasyserie The Broken Empire, end at første bog bærer titlen Prince of Thorns, og at der på forsiden af denne er afbilledet en kutteklædt mand stående omgivet af faldne krigere på en valplads, samt at det hele er holdt i grå nuancer med et snavset baglys, der kun akkurat formår at afsløre tableauets voldsomhed, hvilket blot sætte fantasien så meget desto mere i arbejde. Romanen fandt jeg i en veloplyst (og velforsynet) Bog og Idé, da jeg i min søgen efter en vinterjakke blev afsporet af de bugnende hylder med ord og papir. Jeg plejer ellers at researche mine fantasy-investeringer, inden jeg foretager dem, men hvis ikke december skal kunne byde på lidt impulskøb, så ved jeg da snart ikke. Desuden har to af mine yndlingsfantasyforfattere (dem har jeg en del af) anbefalet Prince of Thorns på bagsiden. Det drejer sig mere specifikt om Robin Hobb og Peter V. Brett. På bagsiden kan man også læse følgende om handlingen. Det tegner lovende, synes jeg.

From being a privileged royal child, raised by a loving mother, Jorg Ancrath has become the Prince of Thorns, a charming, immoral boy leading a grim band of outlaws in a series of raids and atrocities. The world is in chaos: violence is rife, nigthmares everywhere. Jorg has the ability to master the living and the dead, but there is still one thing that puts a chill in him. Returning to his father’s castle Jorg must confront horrors from his childhood and carve himself a future with all hands turned against him.

Mark Lawrence’s powerful debut novel tells a tale of blood and treachery, magic and brotherhood and paints a compelling and brutal, and sometimes beautiful, picture of an exceptional boy and his journey toward manhood and the throne.

I øvrigt fandt jeg en vinterjakke, så alt endte vel på den front også. Og før jeg går igang med at læse Prince of Thorns kan I godt glæde jer til en anmeldelse af Adam Roberts science fiction-debut Salt. Den har været virkelig interessant læsning, og jeg glæder mig til at anmelde den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *