“Rakkerpak bind 1: et helvedes eventyr” af Lars Kramhøft

Jeg har lovet at gøre lidt reklame for Lars Kramhøfts nye bog: Rakkerpak: et helvedes eventyr. Jeg er lidt sent på den, og bogen er udkommet (beklager meget), men det gør den jo ikke nødvendigvis dårligere at læse – ikke at jeg selv har læst den. Det har jeg desværre ikke haft tid til. Men jeg har læst Lars Kramhøfts og Tom Kristensens fantastiske graphic Novel Made Flesh, og hvis Rakkerpak er bare halvt så god, så er du “in for a treat”!!! Her er lidt pressemateriale om bogen, der udkommer på det lille nicheforlag Calibat.

Om bogen
rakkerpak et helvedes eventyr”Rakkerpak” er humoristisk fantasy-serie for aldersgruppen 12 +. Serien handler om de to brødre Viktor og John der har en utrolig evne til altid at rode sig ud i de mest vanvittige eventyr. Da de ved et uheld – som in- volverer en rasende grif og dens unge – får ødelagt deres fars mølle, bliver de smidt ud hjemme fra og rejser, i klassisk eventyr tradition, ud i den store, farlige verden for at lære at blive voksne. På deres vej møder de bl.a. var-kaniner, alfer og formår at tabe et væddemål til en djævel. De mange farer og udfordringer som de to brødre møder på deres vej, former dem og hjælper dem efterhånden til at modnes.
”Rakkerpak” er inspireret af den righoldige skat af folkeeventyr og folk- lore vi har i Danmark, men blander samtidig disse kilder med en mere moderne, tidssvarende fortællestil og absurd, tegnefilmsagtig humor. Man kan betragte serien som en nordisk pendant til populære tegnefilms- serier som f.eks.”Gravity Falls” og ”Adventure Time”.
Der forefindes undervisningsmateriale til bogen på forlagets hjemmeside.

Om forfatteren
lars kramhoeftLars Kramhøft er mest kendt som forfatteren til den grafiske roman ”Made Flesh” som vandt prisen for ”Årets Danske Horrorudgivelse” i 2014 og senere blev udgivet på dansk af forlaget Valeta under titlen ”Fordærvet”.
Lars Kramhøft har endvidere bidraget med noveller til danske antologier som ”Ny Dansk Fantasy 2014” (Forlaget Kandor 2014) samt internatio- nale udgivelser som ”The Lovecraft Ezine” og antologien ”Fear of the dark” (Sirens Call 2014). Om hans bidrag til ”Ny Dansk Fantasy 2014” hed det
sig i lektørudtalelsen at “Samlingens titelnovelle er bedste bidrag, hvor Lars Kramhøft, der bl.a. også er yderst interessant tegneserie-skaber, med humor- istisk overskud og bidsk gru giver fantasien fuld skrue og lader en genert forsanger for et gotisk metalband sande magiens pris”

Om forlaget
Om forlaget: Calibat er et mikroforlag drevet af Emil Blichfeldt og en række professionelle freelancere, der står for korrektur, redigering og grafisk arbejde. Vi stiler efter samme høje kvalitet som store forlag, men tør udgive smallere bøger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *