Rapport fra en udgivelsesreception

Aiglans Garde dansk fantasyAiglans Garde, bind to i Abaddons Arv, er udkommet, og det blev fejret med en hyggelig aften på Løve’s Bog- og Vincafé i Århus
Torsdag den 30. maj udkom Aiglans Garde, og selvsamme aften lanceredes bogen ved et intimt arrangement på Løve’s i Århus. Jeg signerede bøger, sludrede med rare mennesker og læste lidt op. Og selvom jeg i min distraktion begyndte med en forkert passage, virkede det som om, de fremmødte blev grebet af historien – også selvom fantasy for voksne skrevet på dansk er noget, mange af os skal vænne os til – inkl. undertegnede, som oftest læser både fantasy og science fiction på engelsk. Men vaner er til at for blive udfordret, og nu er romanen skudt af sted til forskellige anmeldere rundt omkring. Jeg er spændt på at høre, hvad de mener om den. Meget spændt faktisk!

Men tilbage til receptionen. Jeg fik også for første gang lejlighed til – sådan i kød og blod – at møde min illustrator, som har gjort et kæmpe stykke arbejde med forsiderne til både Aiglans Garde og forgængeren, Vraggods. Ud over at lave fede illustrationer blogger hun også om bøger på ovenstående link. Det var super på den måde at være samlet både mig, min forlægger, illustratoren, familie, venner – og ikke mindst min fantastiske kone, der mere end én gang har måttet vige pladsen for Erik, Odd og Marlen, når jeg har fået en god ide, som jeg absolut bliver nødt til at arbejde på.

Retrospektivt var det det helt rigtige at gøre at markere udgivelsen med sådan en reception. Det markerer – i hvert fald i min bevidsthed – et tydeligt skift i fortællingens status fra manuskript til egentlig udgivelse. Ikke mindst pga. alle de mange lykønskninger og gode snakke, som jeg fik fra og med de søde gæster. Nogle gange garneret med en gæret drue eller to på flaske. Tusind tak for gaverne. Et par af dem har allerede vakt lykke i det lille hjem. Og flere af dem kommer helt sikkert til at gøre det hen over sommeren.

Aiglans Garde og Vraggods kan købes online på bl.a. Saxo.

5 thoughts on “Rapport fra en udgivelsesreception

    • Tusind tak!! Det er fedt – nu skal den promoveres på fantasybogmessen på Herlufshold til september :)

  1. Herligt! :) Jeg har snakket lidt med Bog og Idé angående noget reception på min Aarhus-krimi, der udkommer til september. De siger, jeg skal vende tilbage når jeg har en udgivelsesdato.

    Hvordan har det været i praksis at holde reception? Kan du give et par gode fifs? :)

  2. Tillykke med lanceringen, krydser fingre for at alle anmeldelserne komme positivt tilbage. Dog vil jeg lige sige at jeg bestemt skal have den, UNANSET anmeldernes mening! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>