Rapport fra fantasybogmessen på Herlufsholm

Rapport fra bogmessen på herlufsholmOplæsning, networking og ikke mindst hygge
Så kort kan min oplevelse af Herlufsholm fantasybogmesse 2013 sammenfattes. Men det ville egentlig være fjollet, for dagen var en dejlig dag, der fortjener at blive beskrevet i mange flere detaljer. Det startede med en biltur. Det gør den slags jo gerne, når man skal fra Jylland til Sjælland og for længe siden er holdt op med at betragte DSB som det indlysende valg. Nå, men en biltur kræver jo kaffe, så dagens første stop bød på noget at drikke til både mig og Kia. Kaffe til mig. Diesel til Kia. Ahh … og så ud over stepperne.

Efter en nem tur i fint vejr og uden den store trafik ankom jeg ca. kl. 13.00 til Herlufsholm Kostskole, hvor jeg blev taget imod af bogmessens utroligt flinke og hjælpsomme “tjenende ånder” (for nu at bruge et udtryk, der ligger i tråd med genren). Jeg blev straks vist op i backstage-lokalet, hvor jeg fik en billet til mad og drikke, så jeg ikke skulle gå sulten på scenen kl. 16.00, hvor det var min tur. Herefter fik jeg en lille guidet tur, hvilket var rart, da det var et år siden, jeg sidst var på stedet. Og derefter havde jeg små 3 timer for mig selv, før jeg skulle læse op.

En overflod af søde mennesker

Kaffe til mig og Diesel til Kia.

Kaffe til mig og Diesel til Kia.

Vanen tro når jeg er ude til den slags ting, brugte jeg tiden på at tale med Gud og hver mand. Jeg faldt over Danny Biltoft Davidsen, der er forfatteren bag science fiction-serien Meta-type. Han viste sig at være enormt flink, så det var en fornøjelse. Ude backstage sad Martin Vinther Madsen, og vi fik os også en god snak om at skrive bøger. Senere rendte jeg ind i Lars Kramhøft og Tom Kristensen, der står bag den graphic novel-udgivelsen Made Flesh, som jeg er i gang med at læse. De er et par prægtige fyre, og gennem dem blev jeg introduceret til folkene fra Fantask i København, der ligesom alle andre, jeg stødte på, var flinke og snakkesalige. I det hele taget er der en utrolig dejlig ukrukket stemning på den messe, som jeg sætter stor pris på! Den er ambitiøs, ja. Den vil noget med genren. Men det går ikke ud over folks imødekommenhed og lyst til at lære hinanden at kende.

Oplæsning og linselus
Nå, men efterhånden nærmede klokken sig jo 16, og jeg skulle ned at læse op. Oplæsningen foregik i en gammel munkecelle, hvor der er stillet sofaer op i en hestesko. Der var en 15-20 tilhørere, og nogle af dem købte rent faktisk et par bøger bagefter, hvilket var virkelig rart, for så må de jo have kunnet lide det, de hørte. Jeg bliver altid lidt nervøs i sådan nogle situationer, for det er jo hjerteblod. Men denne gang havde jeg virkelig lagt et skarpt program for, hvordan jeg ville introducere bøgerne, og det hjalp, da jeg ellers godt kan sludre lidt rundt i den del.

Efter oplæsningen blev jeg fanget af journalist Kim Schou fra Kristeligt Dagblad. Han var igang med at samle materiale til en reportage om bogmessen, og vi fik os en super hyggelig snak om fantasy. Han citerer mig undervejs i reportagen (som i øvrigt giver et godt helhedsbillede af messen, synes jeg. Meget bedre end mine snævert fokuserede skriblerier her), og det at medvirke i sådan en artikel er også en fed ting at kunne tage med sig hjem, synes jeg. Artiklen kan i øvrigt læses her. Dagen sluttede med et lille grill-arrangement for arrangører og oplæsere, hvilket var en super fin måde lidt at få rundet af på. Jeg fandt i øvrigt ud af, at Magnus Heunicke fra socialdemokraterne er med til at arrangere messen. Fedt at vide, at der er nogen på Borgen, der på den måde brænder for fantasy. Cudos!

Turen hjem foregik i øvrigt i noget, der minder om tropisk storm med en nedbørsmængde, der svarer til en hel måned i løbet af få timer. Men hva’ skidt. Hjem kom jeg. Og det var en fantastisk dag på messen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>