Rosinante og Co. breaker Joss Stirling i Danmark

I forbindelse med bogmessen for fantasy på Herlufsholm Kostskole den 15. og 16. september breaker forlaget Rosinante og Co. den britiske forfatter Joss Stirling i Danmark. Joss Stirlings rigtige navn er Julia Golding, men Soulfinders, som er serien, Rosiante breaker, er skrevet under synonymet Joss Stirling. Den første bog i Soulfinders-serien hedder Sky, og det er den, Rosinante lader Joss Stirling debutere med på dansk grund. Jeg har ikke selv læst noget af Joss Stirling, men så vidt jeg kan se af bagsideteksten, er der tale om paranormal romance, så jeg går ud fra, at målgruppen er teenagere. Kald mig bare fordomsfuld og fortæl mig, at jeg tager fejl, hvis jeg skyder helt forbi, men paranormal romance plejer at henvende sig til det segment. Det, at jeg ikke selv tilhører kernepublikummet, gør det dog ikke mindre interessant, idet udgivelsen er en del af en større tendens, hvor de danske forlag er ved at få øjnene op for fantasy-genren og dens mange subgenrer. Med til tendensen hører bl.a. Gyldendals oversættelse af George R. R. Martin, Tellerups oversættelse af Patrick Rothfuss og Trudi Canavan og nu Rosinante og Co.’s oversættelse af Joss Stirling. I øvrigt udkommer Soulfinders, Sky på Høst og Søn, der er en del af Rosinante-koncernen.

Som jeg tidligere har skrevet, skal jeg selv læse op på fantasybogmessen på Herlufsholm, så det passer mig rigtig godt, at Rosinante nu har skrevet til mig og tilbudt mig at komme med til et VIP-arrangement med Joss Stirling. Eneste betingelse er, at jeg finder to læsere her fra bloggen, som også gerne vil med. Jeg håber derfor på jeres hjælp i den forbindelse. Dog er det mest naturligt at liste betingelserne for at vinde en af de to fribilletter i et separat indlæg, så stay tuned. Der kommer snart nyt om deltagelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>