Sir Gregor Clegane slår Sir Hugh of the Vale ihjel i lansedyst


Jeg har i et stykke tid gerne villet poste et klip fra Game of Thrones, hvor Sir Gregor Clegane – også kendt som “The Mountain that Rides” – dyster på lanser mod Sir Hugh of the Vale. Og nu fandt jeg endelig klippet på Youtube. Der er ikke så meget andet i det, end at scenen, hvor Sir Hugh udånder efter at være blevet eftertrykkeligt gennemboret af Sir Gregors Lansespids, simpelthen bare er sindssvagt fedt lavet.

Den tiltagende “The Matrix” æstetisering af slagsmål, som Hollywood praktiserer mere og mere, er fuldstændig pist forsvundet i Game of Thrones. I Game of Thrones er der ikke nogen elegante cirkelspark eller riddere, der svæver urealistisk gennem luften. Der er bare tunge rustninger, uelegant slingrende lanser og en mand, der raller i closeup med et halvt træ gennem strubehovedet. Selvfølgelig er der stadig masser af æstetiseren. Den er blot anderledes, end den vi er vant til. Og det er helt enormt forfriskende.

Klippet stammer i øvrigt fra afsnit 4 af Game of Thrones, Cripples Bastards and Broken Things. Enjoy!

P.S. Videoen er i øvrigt kun blevet set 560 gange på youtube, idet jeg poster det her. Men det skal vi da have lavet om på :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *