Skammerens datter på film

Skammerens datterNepenthe Film filmatiserer Skammerens datter
De fleste ved det sikkert, men nu siger jeg det alligevel: Skammerens datter er ved at blive filmatiseret og skulle efter sigende få premiere i foråret 2015 – altså om godt et år. Fortællingen har just været opsat på Østre Gasværk, hvor den vistnok stadig spiller en lille rum tid endnu. Opsætningen har været umådeligt populær med masser af publikum, og mon ikke det faktum, at den første opsætning også var så populær har været med til at fremme processen med filmatiseringen? Any how – jeg fandt selv først ud af det for et par uger siden. Sikkert som en af de sidste. Men skulle der sidde en eller to derude, der er langsommere end jeg, ved I det i hvert fald også nu. Optagelserne foregår i Prag og på Island, hvilket virker meget velvalgt i min optik, da Prag byder på en fantastisk middelalderstemning og Island på vild, voldsom og smuk natur. Jeg ser i hvert fald frem til at se filmen(ene?), som har et budget på ca. 50 mio. kr. På DFI kan man læse følgende:

Lene Kaaberbøls populære bøger om “Skammerens datter” bliver nu omsat til levende billeder i en ny film, der starter optagelser i slutningen af februar i Tjekkiet og Island. Kenneth Kainz instruerer, og Anders Thomas Jensen har skrevet manuskriptet, der bygger på den første bog i Kaaberbøls serie på i alt fire bøger.

(…)

Peter Plaugborg, Jakob Oftebro, Søren Malling, Stina Ekblad, Allan Hyde og Maria Bonnevie er på rollelisten. Det offentliggøres senere, hvem der spiller hovedrollen Dina og pigen Rosa. “Skammerens datter” er Kenneth Kainz’ fjerde spillefilm. Kainz spillefilmdebuterede i 2006 med “Rene hjerter” med Anders Matthesen i hovedrollen og instruerede sidste år animationsfilmen “Otto er et næsehorn”.

Nepenthe Film ved producerne Nina Lyng og Eva Juel Hammerich står bag “Skammerens datter”, og Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte 10 mio. kr. gennem konsulentordningen ved Rasmus Horskjær. Filmen har et samlet budget på omkring 50 mio. kr.

“Skammerens datter” forventes at få premiere i foråret 2015.

One thought on “Skammerens datter på film

  1. Jeg læste “Skammerens Datter”-serien som barn, og jeg glæder mig virkelig til at se filmen! Det er jo aldrig rigtig det samme som at læse bøgerne, men jeg har nu alligevel ret høje forventninger til den :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *