Sølvklinge Saga – update

Sølvklinge sagaen

Sølvklinge Sagaen

Sølvklinge Sagaen af Thor V. Tidemand
Igår skrev jeg et indlæg om Thor V. Tidemands Sølvklinge Saga. I indlægget må jeg konstatere, at jeg desværre ikke får tid til at læse og anmelde bogen inden for en overskuelig fremtid, men efterfølgende blev jeg alligevel lidt nysgerrig
og gik på jagt på nettet efter anmeldelser af Sølvklinge sagaen. Jeg har dog stort set ikke kunnet finde andet end den meget positive lektøranmeldelse, hvor det bl.a. hedder sig:

Dette er forfatterens debut, og endda en meget flot èn af slagsen. Den kun 18-årige dansker har begået et episk fantasy-epos der låner i rigt mål fra Tolkien og World of warcraft. Som gammel fantasy-fan blev jeg især begejstret over forfatterens gode nuancering af sine orkers persontegning. Genren er ren high fantasy, og alle genrens faste elementer er på plads. Der er en ond, ond hersker (som også er ganske sindssyg), der er den fortabte tronarving, som vender tilbage til verden, på det tidspunkt, hvor hun er stærk nok til at udfordre den gale hersker, og så har vi et broget persongalleri af forskellige nye, men også et par ikoniske fantasy-væsner, der hjælper vores hovedperson i sin “quest”. Fantasy-læsere kan godt lide formlen, så her er alt godt.

Det er jo flotte ord, selvom jeg må indrømme, at jeg håber, at forskellen på det gode og det onde i Sølvklinge Sagaen ikke er skarpt optegnet, men istedet kendetegnet ved et bredt grænseland af moralske gråtoner. Sådan kan jeg nemlig godt lide min fantasy. Udover lektørudtalelsen på forlagets hjemmeside har jeg kun været istand til at finde en enkelt kortfattet omtale på Boggnasker, hvor serien også bliver positivt omtalt. Her står der bl.a.

Thor V. Tidemand skriver i et utroligt fangende sprog, og han river læseren med på et fantasisk eventyr fra første til sidste ord. Man kan godt fornemme at Thor V. Tidemans er en uerfaren forfatter, på sammenhængen mellem afsnittene. Til gengæld sker der noget i hvert eneste afsnit, og man skal ikke være bange for at komme til at kede sig.

Okay – så man kan fornemme, at Thor V. Tidemand er uerfaren, men han har et godt sprog. Det borger jo godt for hans videre udvikling som forfatter, tænker jeg. Men jeg kunne nu godt tænke mig, hvis jeg kunne finde nogle flere anmeldelser af Sølvklinge Sagaen, så jeg kan danne mig et bedre indtryk af, om den er noget ved at læse. Er der nogle af jer, der kender til en anmeldelse af Sølvklinge Sagaen, som jeg kan studere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *