Tyra Banks skriver … fantasy …?

Tyra Banks? Fantasy?

Okay. Dér fik jeg kaffen galt i halsen! Tyra Banks barsler åbenbart med en fantasytrilogi ved navn Modelland, hvor magiske modellærlinge kaldet “Intoxibellas” skal lære at være modeller. “Intoxibellas”? Hvad i alverden er det for et navn? Og ja, jeg ved godt, at bella betyder smuk eller skøn og intoxi er noget med beruselse, og at vi dermed beskæftiger os med berusende skønheder. Det er fint nok. Det lyder bare ad hekkenfeldt til ringe.

I mine ører lyder hele projektet i øvrigt fuldkommen hat, men det er faktisk omtalt på Tyra Banks’ egen hjemmeside, så den ser ud til at være god nok. Det er noget med en jævn tøs, der pludselig befinder sig på det magiske modelakademi “Modelland”. Hun ser ikke særlig godt ud, så de andre “Intoxibellaer” driller hende. Det lyder jo unægteligt som noget, man har læst før. Men det i sig selv er ikke nødvendigvis skidt. Masser af fantasy er skåret over samme læst og er lige læseværdigt af den grund.

Jeg gik derfor til kilden efter en beskrivelse af projekt “Modelland”. Kilden er i dette tilfælde Tyra Banks’ hjemmeside, hvor man blandt andet kan læse:

“It’s for all the girls and guys who want a lot more FANTASY in their lives … and some fierceness and magic, romance and mystery, crazy and wild adventures, and yeah, some danger too.

“It’s my novel called Modelland (pronounced “Model Land”) that takes you to a fantastical place you’ve never seen, or heard about, or read about before … Where dreams come true and life can change in the blink of a smoky eye.”

“Fierceness and magic, romance and mystery”? Hva’ ba?

Nu skal man jo passe på med at dømme både mennesker og bøger på forhånd. Måske har Tyra Banks skjulte evner? Og måske ikke … under alle omstændigheder, så er der altså et eller andet ved kendte mennesker, som uden videre får en forlagskontrakt kastet i nakken, der kan sætte mit pis lidt i kog. Og kald mig bare smålig, men det er bare ikke helt fair. Hvis en eller anden ukendt stodder var kommet valsende ind på et forlag og havde sagt noget om, at folk skal have “firceness and magic, romance and mystery”, så tror jeg nok, at han hurtigt havde fundet ud af, hvor døren var. Istedet udtaler redaktøren Wendy Loggia om Tyra Banks’ projekt:

“That it was from an icon like Tyra Banks made it a publishing opportunity like none other,”

En mulighed for hvad vil jeg tillade mig at spørge? For at tjene nogle hurtige grunker? Eller for at levere et stykke kvalitetsfantasy?

Retskrivning

Og hvad er det lige med titlen? Den staves i ét ord, men skal ifølge Tyra udtales i to, selvom den korrekte stavemåde på engelsk faktisk er to ord. Allerede der begynder alarmklokkerne så småt at bimle. Når man så oven i købet ved, at handlingen foregår i en fiktiv krydsning mellem Hogwarts fra Harry Potter og Tyras eget Top Model, ja så ved jeg næsten ikke, om jeg skal grine eller græde.

Nå, men nu skal jeg ikke harcelere mere i denne omgang. Jeg er spændt på at se, om Modelland bliver til noget. Hvis den gør, tager jeg stilling til, om jeg gider røre den med en ildtang til den tid.

2 thoughts on “Tyra Banks skriver … fantasy …?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>