World War Z

Filmplakaten til World War Z

Filmplakaten til World War Z

På bog og i biffen
World War Z er en zombiefortælling, der udkom første gang i 2006. Den er skrevet af Max Brooks og udmærker sig ved at være en multiplotfortælling, hvor forfatteren træder ind i rollen som en regeringsagent, der nogle år efter zombiekrigens afslutning udgiver en rapport med forskellige øjenvidneberetninger, der på overfladen handler om zombiekrigen, men som på et tematisk plan behandler forskellige samfundsmæssige problemstillinger som fx Amerikas isolationistiske udenrigspolitik.

Tellerup udgiver World War Z
Den 3. juni udgiver Tellerup en dansk oversættelse af World War Z, og jeg må indrømme, at jeg synes, det er en spændende udgivelse at give sig i kast med! Jeg bliver nok også nødt til at indrømme, at jeg ikke selv har fået læst World War Z endnu, så alt, hvad jeg har skrevet oven over, er noget, jeg har læst mig frem til andre steder. Men dette er jo en oplagt mulighed for at få rådet bod på den mangel.

World War Z på film
Udgivelsestidspunktet er nok ikke helt tilfældigt, idet juni måned 2013 også er måneden, hvor World War Z rammer biograferne som Hollywoodfilm. Godt tænkt, Tellerup. Filmen har Brad Pitt i en af hovedrollerne, og glæder mig faktisk til at se, hvordan multiplotformatet går sig i forhold til zombiegenren. Tidligere har vi set det i forbindelse med forskellige postmoderne værker som Pulp Fiction, Crash og Short Cuts, men jeg kan ikke komme i tanker om en zombiefilm, som benytter sig af den type fortælling (hvilket bestemt ikke betyder, at en sådan ikke godt kan findes – blot at jeg ikke kender den). I hvert fald forestiller jeg mig, at den her fortælling vil rykke ved den klassiske zombiefortællings fokus på den lille gruppes overlevelse til … ja, det må tiden jo vise. Jeg glæder mig i hvert fald. Og cudos til Tellerup for at binde an med udgivelsen.

9 thoughts on “World War Z

  1. Kan du så komme i gang! :-D
    World War Z var blandt de bedste bøger, jeg læste sidste år – en virkelig spændende og anderledes måde at fortælle om en zombieepidemi. Jeg er dog noget skeptisk mht. filmen – den kommer i hvert fald til at være (meget) anderledes end bogen, eftersom det er svært at overføre historiens opbygning til film. Men lad os nu se – med mindre filmen bliver slagtet af anmelderne, så regner jeg med at skulle i biografen i juni :-)

    • Hemlock Grove havde jeg hørt om, men ikke Defiance. Det må jeg lige have gjort noget ved. TUSIND tak for tippene!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>